Συμφώνησε με την Anta ο Bekele και στο… βάθος ο μαραθώνιος της Βαλένθια!

 Runbeat Team   14:46 13-10-2023  

Συμφώνησε με την Anta ο Bekele και στο… βάθος ο μαραθώνιος της Βαλένθια!


Επιβεβαιώθηκε το προ ημερών ρεπορτάζ των Ισπανικών ΜΜΕ, αφού ο θρυλικός Kenenisa Bekele αποτελεί παρελθόν από τη Nike και την NN Running Team, και με σύμμαχο «Nike της Κίνας», Anta όπως όλα δείχνουν θα αγωνιστεί στον Μαραθώνιο της Βαλένθια στις 3 Δεκεμβρίου με απώτερο σκοπό να δώσει τον τελευταίο αγώνα της καριέρας του στον Μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι το 2024.

 

Με ένα βίντεο όπου αναφέρει την εμπειρία του από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο, ο Αιθίοπας ανακοίνωσε τη συνεργασία του με την Anta, μιλώντας για την αγάπη των Κινέζων για το τρέξιμο.

Θυμίζουμε ότι ο Bekele είναι ο τρίτος γρηγορότερος μαραθωνοδρόμος όλων των εποχών με ατομικό ρεκόρ 2:01:41 στην απόσταση, πίσω μόνο από τους Kiptum (2:00:35) και Kipchoge (2:01:09). Όπως είναι φυσικό, εφόσον καταφέρει να προκριθεί στο Παρίσι ο Bekele και αγωνιστούν εναντίον του οι Kiptum και Kipchoge, θα μιλάμε ίσως για τον μεγαλύτερο αγώνα όλων των εποχών. Ο Αιθίοπας έλαβε μέρος φέτος τον Απρίλιο στον μαραθώνιο του Λονδίνου, όμως δεν κατάφερε να τερματίσει, ενώ το 2022 αγωνίστηκε στον ίδιο αγώνα τερματίζοντας 5ος σε 2:05:53.