Τα εν ενεργεία ελίτ δρομικά «δίδυμα»

 Runbeat Team   15:30 02-05-2021  

Τα εν ενεργεία ελίτ δρομικά «δίδυμα»


Πολλοί αθλητές έχουν επιλέξει να προπονούνται σε δυάδες, καθώς τους συνδέει μία σιγουριά, μία φιλία ή ακόμα και μία πολύ καλή χημεία, που τους βοηθάει να βρίσκονται στο επίπεδο που επιθυμούν. Αυτό γίνεται ακόμα και με μερικούς από τους κορυφαίους δρομείς του κόσμου, που επιλέγουν να δημιουργούν «δίδυμα» για τις προπονήσεις και τους αγώνες τους.

Geoffrey Kamworor & Eliud Kipchoge

Ξεκινώντας από την κορυφή, ο Kamworor και ο Kipchoge αναμένεται να μας εντυπωσιάσουν το καλοκαίρι στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο πρώην κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ σε ημιμαραθώνιο και ο μοναδικός δρομέας στην ιστορία που έχει τρέξει σε λιγότερο από 2 ώρες έναν Μαραθώνιο προπονούνται τα τελευταία χρόνια μαζί, κυρίως στην Κένυα και δείχνουν συχνά τη φιλία τους. Μία ένδειξη της καλής σχέσης που έχουν οι δύο Κενυάτες δρομείς είναι ότι πριν λίγες μέρες έκαναν μαζί την πρώτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό.

Jakob & Henrik Ingebrigtsen

Συνεχίζουμε με τα αδέρφια Ingebrigtsen. Ο Jakob και ο Henrik είναι οι δύο που έχουν ξεχωρίσει, όμως υπάρχει και ένας τρίτος στην… παρέα, ο Filip. Οι δύο τους έχουν έρθει πιο κοντά λόγω της συμμετοχής τους στα 5.000 μέτρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες και επίσης προπονούνται μαζί. Τα δύο αδέρφια μάλιστα δημοσιεύουν συχνά αποσπάσματα από τις προπονήσεις τους, με μία εξ αυτών να έχει γίνει στη Sierra Nevada της Ισπανίας.

Mo Farah & Bashir Abdi

Oι δύο δρομείς μεγάλων αποστάσεων επίσης προπονούνται μαζί, συνθέτοντας ένα ακόμα δυναμικό «δίδυμο» στη λίστα μας. Οι δύο δρομείς είναι πολύ καλοί φίλοι και έχουν καταγωγή από τη Σομαλία. Ο Mo Farah και ο Bashir Abdi είχαν αγωνιστεί πρόσφατα μαζί σε έναν εντυπωσιακό Μαραθώνιο στο Τζιμπουτί, κατακτώντας την πρώτη και τη δεύτερη θέση αντίστοιχα. Ο συγκεκριμένος αγώνας είχε γίνει κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες και οι δύο δρομείς κατέρρευσαν στον τερματισμό.