Insight View: Η έντονη προετοιμασία για τα αδέρφια Ingebrigtsen

 Runbeat Team   9:31 17-04-2021  

Insight View: Η έντονη προετοιμασία για τα αδέρφια Ingebrigtsen


Η σκληρή προετοιμασία για τα αδέρφια Ingebrigtsen συνεχίζεται, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Ο Jakob και ο Henrik Ingebrigtsen προπονούνται μαζί τον τελευταίο καιρό στη Sierra Nevada στην Ισπανία, πολλές φορές στο ίδιο στάδιο.

Τα δύο αυτά αδέρφια, δεν είναι τα μόνα στην οικογένεια που ασχολούνται με το τρέξιμο μεσαίων αποστάσεων σε υψηλό επίπεδο, καθώς υπάρχει και ο Filip, που συμπληρώνει την Team Ingebrigtsen. Είναι κάτι το απίστευτο, όμως στην ίδια οικογένεια υπάρχουν τρεις δρομείς κορυφαίου επιπέδου στον κόσμο, πράγμα το εξαιρετικά σπάνιο. Οι τρεις δρομείς έχουν γεννηθεί στο Sandnes της Νορβηγίας και προπονητής τους είναι ο πατέρας τους, Gjert, που ουσιαστικά χωρίς προηγούμενη εμπειρία τους ανέλαβε και τους έφτασε στο επίπεδο στο οποίο βρίσκονται σήμερα.

 

Ο Henrik, ο Filip και ο Jakob έχουν καταφέρει να «κοντράρουν» στα ίσα πολλούς αθλητές από την Αφρική, που στις μεσαίες αλλά και τις μεγάλες αποστάσεις, είναι οι κορυφαίοι στο είδος. Με τους Henrik και Filip να είναι οι… μεγάλοι της υπόθεσης, ο 20χρονος Jakob Ingebrigtsen κλέβει τον τελευταίο καιρό την παράσταση. Το 2019 έσπασε το ευρωπαϊκό και εθνικό ρεκόρ στα 5.000 μέτρα στην κατηγορία U20 με χρόνο 13:02.03. Ο νεαρός Jakob, έχει κατακτήσει ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ενώ επίσης βγήκε δεύτερος στην παγκόσμια κατάταξη των 1.500 μέτρων από το World Athletics, πίσω μόνο από τον κορυφαίο Timothy Cheruiyot.

Μπορείτε να πάρετε μία γεύση από την προπόνησή του παρακάτω:

Από την άλλη, ο Henrik είναι ο μεγαλύτερος από τους τρεις δρομείς, καθώς είναι 29 ετών. Έχει κατακτήσει 4 μετάλλια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ένα χρυσό, δύο ασημένια και ένα χάλκινο. Τα προσωπικά του ρεκόρ είναι 3:31.46 για τα 1.500 μέτρα και 7:36.85 για τα 3.000, το οποίο μάλιστα αποτελεί και ρεκόρ Νορβηγίας. Τέλος, ο 27χρονος Filip Ingebrigtsen έχει τις λιγότερες διακρίσεις από τα αδέρφια του, όμως τα επιτεύγματά του δεν περνούν απαρατήρητα, καθώς συνεχίζει να θεωρείται ελίτ αθλητής. Έχει κατακτήσει ένα χρυσό στα 1.500 μέτρα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Άμστερνταμ το 2016 και ένα χάλκινο έναν χρόνο αργότερα στο Λονδίνο. Έχει προσωπικό ρεκόρ στα 1.500 μέτρα 3:30.01.

Τα τρία αδέρφια έχουν μάλιστα αγωνιστεί και ως αντίπαλοι.

Ο Henrik Ingebrigtsen δημοσίευσε (*) ένα απόσπασμα από την προπόνησή του στη Sierra Nevada, με τον Jakob να τελεί χρέη… υποστηρικτή. Στο βίντεο το οποίο δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, μπορούμε να δούμε τη σκληρή δουλειά που «ρίχνει» ο ίδιος, αλλά και τον αδερφό του σε εξαιρετική διάθεση να δίνει τη θετικότητά του. Η προπόνησή τους έγινε σε υψόμετρο 400 μέτρων.

Δείτε το βίντεο του Henrik Ingebrigtsen:

*Η δημοσίευση μέρους των προπονήσεων επαγγελματιών αθλητών δεν μπορεί και δεν πρέπει να ακολουθείται αυθαίρετα. Αναζητείστε εξατομικευμένο προπονητικό πλάνο από επαγγελματίες προπονητές.