Θ. Λιγώνης: Ο νικητής στα 10 χιλιόμετρα του Μαραθωνίου της Θεσσαλονίκης μιλάει για τον αγώνα και τους επόμενους στόχους του

 Πάνος Κατσαρός   15:46 15-04-2022  

Θ. Λιγώνης: Ο νικητής στα 10 χιλιόμετρα του Μαραθωνίου της Θεσσαλονίκης μιλάει για τον αγώνα και τους επόμενους στόχους του


Ο Θανάσης Λιγώνης ήταν ο νικητής του αγώνα των 10 χιλιομέτρων που διεξήχθη στο πλαίσιο του 16ου Μαραθωνίου της Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος», τερματίζοντας στην πρώτη θέση με χρόνο 31:05, που αποτελεί και ατομικό του ρεκόρ.

 

O νεαρός δρομέας ήταν εξαιρετικός στον αγώνα και δουλεύοντας με τον προπονητή του, Σταύρο Καρρέ, κατάφερε να είναι σε θέση να επικρατήσει. Μιλώντας στο Runbeat, ο Θανάσης Λιγώνης έδειξε χαρούμενος με την εμφάνισή του, ενώ μίλησε και για τους επόμενους στόχους του.

«Είμαι ευχαριστημένος με τη νίκη και το ατομικό μου ρεκόρ. Είναι μία καλή διαδρομή, συνεχίζουμε προπονήσεις με το γκρουπ και τον προπονητή μου κ. Σταύρο Καρρέ για τον ανοιχτό με τους διασυλλογικούς, και για τους Πανελλήνιους στα 10.000 μέτρα» είπε ο Έλληνας δρομέας.





Παρότι η κούρσα στην Θεσσαλονίκη ξεκίνησε αρκετά γρήγορα, ο Λιγώνης κατάφερε με έξυπνη τακτική να ξεχωρίσει από το γκρουπ των προπορευόμενων αθλητών και να πάρει τη νίκη.

Σε ερώτηση για το πως βίωσε τον αγώνα, ο δρομέας τόνισε: «Η κούρσα ξεκίνησε από την αρχή γρήγορα, με ένα γκρουπ με τέσσερις αθλητές στα 6 χιλιόμετρα ανέβηκα πιο μπροστά και 1500 μέτρα πριν τον τερματισμό είχα τις δυνάμεις και έκανα την αλλαγή».

Με αυτή την εμφάνιση ο Θανάσης Λιγώνης έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και πως πλέον «κοιτάζει» τους επόμενους στόχους του με πολύ καλή ψυχολογία.