Θετικός ο απολογισμός του 1ου Ορεινού αγώνα Θρυπτής Ιεράπετρας

 Runbeat Team   9:30 22-02-2022  

Θετικός ο απολογισμός του 1ου Ορεινού αγώνα Θρυπτής Ιεράπετρας


Ο 1ος Ορεινός αγώνας Θρυπτής Ιεράπετρας πέρασε στην ιστορία αφήνοντας μία γλυκιά γεύση στους 130 μετέχοντες που είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν σε μία δύσκολη, αλλά πανέμορφη διαδρομή.

Την ευθύνη της διοργάνωσης είχαν το Κίνημα Ενεργών Πολιτών Ιεράπετρας, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Λασιθίου, ο Πολιτιστικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Θρυπτής και έγινε με την υποστήριξη της  Τοπική Κοινότητα Παχειάς Άμμου. Στόχος των διοργανωτών είναι να καθιερώσουν τον αγώνα που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά φέτος με στόχο να ακουστεί η εναντίωση ενός μεγάλου ποσοστού των πολιτών στην δημιουργία αιολικού πάρκου στην Θρυπτή.

Με ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές αναφέρονται στα δρώμενα του κυριακάτικου αγώνα και ευχαριστούν όλους όσους συνέβαλλαν στην επιτυχία του αγώνα. Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Με σύμμαχο τον καιρό μέσα στην καρδιά του Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση ο 1ος Ορεινός αγώνας τρεξίματος Θρυπτής Ιεράπετρας. Ο στόχος επιτεύχθηκε και μια μοναδική εμπειρία ορεινού τρεξίματος βίωσαν όσοι συμμετείχαν,130 τον αριθμό, από κάθε γωνιά της Κρήτης και από την υπόλοιπη Ελλάδα.

 

Η διάχυτη και εμφανής χαρά στα πρόσωπα των αθλητών που βρισκόταν στην εκκίνηση και με αναλλοίωτη την ικανοποίηση και το λαμπερό βλέμμα στον τερματισμό παρά τον μεγάλο βαθμό δυσκολίας της διαδρομής είναι η μεγάλη αποζημίωση για την προσπάθεια των εθελοντικών ομάδων των διοργανωτών και γενικά όλων των εμπλεκομένων.

Ένας ορεινός αγώνας που πραγματοποιήθηκε σε χρόνο «αστραπή» και με αφορμή την διαμαρτυρία που αφορά την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην ευαίσθητη και μοναδική περιοχή της Θρυπτής και που ελπίζουμε να καθιερωθεί στο μέλλον.

Η διαδρομή που διέτρεξαν οι συμμετέχοντες περιλάμβανε εκκίνηση από το Μοναστηράκι -Παχειά άμμου Ιεράπετρας -μονοπάτι Ε4 προς Αγία Άννα -Αργυρά -Θρυπτή και επιστροφή από μονοπάτι προς Άι Γιάννη -Καμινάκια -Άγιο Δημήτριο στο Μοναστηράκι.

Στο αγωνιστικό μέρος με «ελικόπτερο» κατέβηκαν από το βουνό Ματσίγκος Φώτης (Arkalos Team) 1:25:06 , o Πρωτοπαπαδάκης Αντώνιος (Arkalos Team) 1:25:58 και ο Συλλιγνάκης Μανόλης 1:26:09, τρείς πρώτοι στην γενική αντρών, ενώ στις γυναίκες πρώτη με τον εκπληκτικό χρόνο 1:41:58 η Συντζανάκη Κων/να (Krommidas coaching), δεύτερη η Πιτσικάκη Δημοκρατία (MIKROJIM-MYRUN-ΣΔΥΗ) με 1:56:07 και τρίτη η Konkyna Anya (ΣΔΥΡ) με χρόνο 1:59:36 μας άφησαν έκπληκτους!

Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο τα αποτελέσματα : https://results.chronolog.gr/resultsv3.aspx...

Αθλητές από όλα τα μεγάλα σωματεία ήταν παρόν στους αγώνες καθώς και πολλοί σπουδαίοι ανεξάρτητοι αθλητές και αθλήτριες: XOXLIOS TEAM-ARKALOS-MIKROJIM-O.Y.ΚΡΗΤΗΣ- ΣΔΥ Ιεράπετρας -ΣΔΥ Χανιών- ΣΔΥ Ρεθύμνου-ΣΔΥ Ηρακλείου -Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης -ΣΔ Υ Μεγαλόνησος -ΜΑRTEMNOS-MY ROAD RUNNER- ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ TRT-ΑΝΕΒΟΛΕΜΑ-ΟΡΙΖΟΝΤΑ-ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ-AFORDAKOS TEAM-Nαυτικός Όμιλος Ιεράπετρας - Nαυτικός Όμιλος Χανίων

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους εθελοντές: Σώμα Εθελοντών Διασωστών Ιεράπετρας (ΕΔΙΚ), Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Κρήτης, Ερυθρός Σταυρός Ιεράπετρας (Ε.Ε.Σ) για την υποδειγματική συνεργασία και αποτελεσματική υποστήριξη στην πραγματοποίηση του αγώνα.

Επίσης θερμά ευχαριστούμε του Χορηγούς μας και συγκεκριμένα: SPECIAL Ψητοπωλείο, Fiat Lancia, Alpha romeo Jeep – ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ & ΥΙΟΙ (ανταλλακτικά συνεργείο φανοποιεία), GREEN MOUNTAIN PROJECT, Επικοινωνία - Βασίλης Μπαλοθιάρης, Καμινογιαννάκης Γεωργικά Εφόδια, Βασιλείου Ιωάννης & Σία -Οικοδομικά υλικά και εργαλεία, GOLDEN FARM, Ταρτάλας Χάρης -Ηλεκτρολογικές Εργασίες Ματζαράκης Νικόλαος -Λογιστικές και ασφαλιστικές εργασίες Φάρος Α.Ε. -Κατεψυγμένα προϊόντα Τζώρτζης Γιώργος -Μεταλλικές Κατασκευές, Β' Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Σαρικλάκης Α.Ε., CUP Cafe - Ψιμουλάκης Μιχάλης, Ξομπλαράκης Μανώλης – Αλουμινοκατασκευές, Ρουμπάκης Εμμανουήλ - Πρατήριο Καυσίμων, Μιχελάρος καφέ-Μιχελαράκης Εμμανουήλ, Απέριττον καφέ, Οπωροπωλείο FRESCO, SUPER MARKET ΑΡΙΑΔΝΗ (Κηπούλι) -Γρα Λυγιά, L'ANGOLO RESTAURANT, ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΙΚΕ, Μήλας Γεώργιος - Χωματουργικές εργασίες, Αφοί Προιστάκη Α.Ε., Μαυράκη Αριστέα- Υλικά Συσκευασίας-Χαρτικά Λογαράκης Εμμανουήλ - Καφεκοπτείο-Ξηροί Καρποί, Τake a Break cafe Παχειά Άμμος, Επτάστικτος ΚΟΙΝΣΕΠ, Ηands on Therapy Massage (Τζομπανάκης Κων/νος).

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε για την χορηγία-εθελοντική προσφορά τους Τσαπραλής Δημήτρης (Γιατρός αγώνα), Σταυράκακης Γιάννης (για την παραχώρηση της όμορφης αψίδας τερματισμού!), Μεταξάκης Ιωάννης (Φωτογράφιση -VIDEO promo -drone), Σαμπιωτάκης Θοδωρής (Ηχος -DJ), Αγιαννιώτάκης Μάρκος (Φωτογράφιση), Σύλλογος Καφέ-Εστίασης Ιεράπετρας, Elia village house- Μοναστηράκι- Ειρήνη &Μαρία Κουβάκη, Ταβέρνα "Καπηλειό"- Μοναστηράκι -Βασαρμίδου Γιάννα-Ανωγειανάκης Μπάμπης, Λουκάκη Σοφία, Κανουπάκης Βαγγέλης, Στασινού Αγνή, Κανάκης Μάνος, Ραπάνης Γιώργος, Ατζαράκης Νίκος, Λουκάκης Ανδρέας, Σπυριδάκης Γιάννης, Κυριακάκη Γωγώ, Πηγιάκη Ρέα, Δανδουλάκης Γιώργος, Λασιθιωτάκης Γιάννης, Τσακνάκης Θωμάς, Περυσινάκης Μιχάλης, Σιδηροπούλου Σοφία.

Επίσης ευχαριστούμε τους χορηγούς επικοινωνίας Advendure , Running news, Runbeat, irunmag, Τον ΗΧΩ FM (Τσαγκαράκη Μαρία και τον Αλέξανδρο Μαχαιρά για την φωτογράφιση & drone) την ΕΡΤ και την Ερασπορ, την εφημερίδα 21ος Αιών Ιεράπετρα.

Ευχαριστούμε επίσης τον Βαγγέλη Καραγγιανάκη για την ηλεκτρονική χρονομέτρηση και αποτελέσματα.

Κλείνοντας ευχαριστώ για την άψογη συνεργασία για το στήσιμο και την ιδέα για την δημιουργία του αγώνα τον Βαγγέλη Πλεξουσάκη εκπρόσωπο του Κινήματος Ενεργών Πολιτών Ιεράπετρας.

Το ορεινό περιβάλλον και η βουνίσια ατμόσφαιρα και ιδιαίτερα το ορεινό τρέξιμο πάντα θα μας συναρπάζει και θα ενεργοποιεί την θετική μας διάθεση που τόσο έχουμε ανάγκη τον τελευταίο καιρό».