Το όνειρο του Cheptegei για δημιουργία προπονητικού κέντρου για τα παιδιά στην Ουγκάντα!

 Runbeat Team   15:32 15-08-2021  

Το όνειρο του Cheptegei για δημιουργία προπονητικού κέντρου για τα παιδιά στην Ουγκάντα!


Εκτός από μεγάλος αθλητής και δρομέας, ο Joshua Cheptegei έχει αποδείξει πολλές φορές ότι είναι «μεγάλος» και σαν άνθρωπος. Ο 24χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής και χρυσός Ολυμπιονίκης στα 5.000 μέτρα στο Τόκιο, ετοιμάζεται να βοηθήσει πολλά νέα παιδιά στην χώρα του να αναδειχθούν και να δείξουν τι αξίζουν στον στίβο με τη δημιουργία του δικού του προπονητικού κέντρου – σταδίου.

Ο νεαρός κορυφαίος δρομέας ανακοίνωσε πριν δύο ημέρες σε συνέντευξή του στο Kampala Serena Hotel πως έχει σκοπό να δημιουργήσει ένα στάδιο και ζήτησε τη βοήθεια του κόσμου της Ουγκάντας προκειμένου να συγκεντρωθεί ένα ποσό κοντά στα 500.000 δολάρια μέσα από ένα fundraising πρόγραμμα στις επόμενες 100 ημέρες για να γίνει πραγματικότητα το έργο.

 

«Τα τελευταία χρόνια, αφιέρωσα τα κέρδη μου από την πίστα για την κατασκευή του κέντρου που είναι χτισμένο σε διεθνή πρότυπα και μπορεί να λειτουργήσει ως “όχημα” για τα νέα ταλέντα στην Ουγκάντα ​​και όχι μόνο για να επιτύχουν τα όνειρά τους, όπως τα δικά μου, αλλά να κερδίσουν και ένα χρυσό μετάλλιο» είπε μεταξύ άλλων ο δρομέας από την Ουγκάντα για το «Joshua cheptegei Training Centre».

Πρόκειται για μία κίνηση που εάν ολοκληρωθεί, μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά της Kapchorwa να γίνουν οι επόμενοι πρωταθλητές και ολυμπιονίκες, αλλά και να τους αλλάξει τη ζωή.

Δείτε εικόνες από την μακέτα του προπονητικού κέντρου: