Τόκιο 2020: Οι διοργανωτές προσφέρουν στους εθελοντές τη δυνατότητα να εμβολιαστούν

 Runbeat Team   9:41 27-06-2021  

Τόκιο 2020: Οι διοργανωτές προσφέρουν στους εθελοντές τη δυνατότητα να εμβολιαστούν


Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Ιαπωνική εφημερίδα «Nikkei», οι διοργανωτές των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο θα δώσουν στους εθελοντές την ευκαιρία να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού δωρεάν.

Μέχρι στιγμής, αρκετοί εθελοντές που πρόκειται να έχουν επαφή με αθλητές έχουν ήδη εμβολιαστεί, ενώ από την Τετάρτη, 30 Ιουνίου η δράση αναμένεται να γίνει πιο έντονη. Οι εθελοντές που θα λάβουν μέρος είναι γύρω στους 70.000, με την Ιαπωνική κυβέρνηση να έχει έρθει σε συμφωνία με την Pfizer για 40.000 δόσεις.

 

Εκτός από τους εθελοντές, οι διοργανωτές σκοπεύουν να δώσουν τη δυνατότητα εμβολίου και σε άλλα άτομα που πρόκειται να εμπλακούν με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, από διάφορες θέσεις. Αξίζει να αναφερθεί πως ένα ποσοστό της τάξης του 80% των ατόμων που θα βρίσκονται στο Ολυμπιακό Χωριό θα έχει επίσης εμβολιαστεί όταν ξεκινήσει η διοργάνωση.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα διεξαχθούν από 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου, ενώ οι Παραολυμπιακοί Αγώνες από τις 24 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου.