Όλες οι λεπτομέρειες για την εορταστική προπόνηση του Corfu mountain trail στις 16 Ιανουαρίου

 Runbeat Team   19:25 06-01-2022  

Όλες οι λεπτομέρειες για την εορταστική προπόνηση του Corfu mountain trail στις 16 Ιανουαρίου


Ο Corfu mountain trail ανακοίνωσε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με την εορταστική προπόνηση και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του, που θα γίνει την Κυριακή 16 Ιανουαρίου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Corfu mountain trail:

Η διαδρομή των 13χλμ θα ξεκινήσει στις 10:00 από την παραλία των Λιαπάδων με τον Προκόπη Αρκούδη, την ίδια ώρα (10:00) επίσης από την πλατεία του χωριού στους Λάκωνες θα ξεκινήσει η διαδρομή των 8χλμ με τον Κώστα Στρατηγό.

 

Μπορεί βέβαια ο κάθε αθλητής να ξεκινήσει μόνος του ή να πάει με τον ρυθμό του,την ώρα που επιθυμεί. Εμείς περίπου στις 13:00 θα κόψουμε την πίτα στο Αγγελόκαστρο όπου σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο Κρήνης «το Αγγελόκαστρο» θα υπάρχει ζέστη σούπα, λουκουμάδες, ζεστό κρασί και διάφορα ακόμη κεράσματα για τους παρευρισκόμενους και θα παραμείνουμε στο χώρο μέχρι το απόγευμα περιμένοντας σας.

Στους συμμετέχοντες συνιστούμε:

1) να έχουν μαζί τους ένα αντιανεμικό και κινητό τηλέφωνο.

2)όσοι κάνουν τα 13 χλμ. να φροντίσουν να έχουν στον τερματισμό όχημα για επιστροφή και ζεστά ρούχα για την παραμονή τους στο χώρο. Για όσους επιθυμούν να επιστρέψουν Λιαπάδες με τα πόδια η επιστροφή είναι περίπου 5χλμ. κατηφορικά.

3) Όσοι κάνουν τα 8χλμ συνίσταται επίσης να έχουν ζεστά ρούχα για τον χρόνο παραμονής τους στον τερματισμό και όχημα για την επιστροφή. Όσοι θα επιστρέψουν στα οχήματα τους με τα πόδια η απόσταση είναι περίπου 2χλμ(ιδανικά θα είναι να έχουν παρκάρει μετά τους Λάκωνες με κατεύθυνση το χωριό Κρήνη έτσι ώστε να είναι πιο μικρή η απόσταση στην επιστροφή.

ΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΈΣ:

Η διαδρομή των 13 χλμ: ξεκινάμε από την παραλία Λιαπάδων και ακολουθούμε την σήμανση με πράσινο-άσπρο του CMT προς Λάκωνες μέχρι το σημείο κατά το οποίο περνάμε κάτω από το γεφύρι και βγαίνουμε στον ασφάλτινο δρόμο(απόσταση περίπου 2 χλμ),στο συγκεκριμένο σημείο κατευθυνόμαστε κατηφορικά και ακολουθούμε τη σήμανση ημέρας η οποία είναι κόκκινο σπρέι, κορδέλα έργου και κιτρινοκόκκινα βελη.Μετά από 200 μέτρα αφήνουμε τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο και στρίβουμε αριστερά αναφορικά για 2 χλμ περίπου,συνεχίζουμε με κατεύθυνση δεξιά,θα συναντήσουμε το μοναστήρι του Αγίου Αναστάσιου και μετά από 1500, περίπου, μέτρα θα φτάσουμε στο μοναστήρι του Αγίου Συμεών με την υπέροχη θέα.

 

Επιστρέφουμε από την ίδια διαδρομή μέχρι το μοναστήρι του Αγίου Αναστάσιου και αφού το περάσουμε κατευθυνόμαστε δεξιά και μετά από 10 μέτρα στρίβουμε αριστερά, συνεχίζουμε ευθεία για άλλα 30 μέτρα προσέχοντας τα σήματα και δεξιά μπαίνουμε στο μονοπάτι που θα μας βγάλει στην κορυφή Κράτσαλο. Μόλις πατήσουμε άσφαλτο κατευθυνόμαστε αριστερά και στα 50 μέτρα αφήνουμε ξανά τον ασφάλτινο δρόμο μπαίνοντας αριστερά σε χωματόδρομο. Ακολουθούμε τη σήμανση για περίπου 1500μ μέχρι τη διασταύρωση πριν την τελική ανάβαση στην κορυφή Αρακλής (εκεί συναντιούνται οι δύο διαφορετικές διαδρομές μεταξύ τους)από την αντίθετη κατεύθυνση θα έχει έρθει από το χωριό Λάκωνες, μέσα από το λιθόστρωτο μονοπάτι, η διαδρομή των 8 χλμ. Ανεβαίνουμε από ανατολικά στην κορυφή Αρακλής εκεί όπου απολαμβάνουμε την θέα, βγάζουμε φωτογραφίες και κινούμαστε δυτικά, κατεβαίνοντας προς Κρήνη ακολουθώντας τη σήμανση.

Συνεχίζουμε στον χωματόδρομο για περίπου 1500 μέτρα και βγαίνουμε στην άσφαλτο, στρίβουμε αριστερά προς Βύστονα, κινούμαστε για 1χλμ περίπου επάνω στην άσφαλτο και με το που βλέπουμε την ταμπέλα Βύστονας μπαίνουμε αριστερά στο μονοπάτι όπου θα μας οδηγήσει στο χωριό Κρήνη. Στην πλατεία του χωριού ακολουθούμε τη σήμανση δεξιά όπου μέσα από σοκάκια μας οδηγεί στο πέτρινο αλόνι του χωριού και μετά περιφερειακα μας κατεβάζει στο Αγγελόκαστρο.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: 694 510 0165