Χ. Κοτίτσας: «Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχουν οι κατάλληλες αθλητικές εγκαταστάσεις για σωστή προετοιμασία στον κλειστό στίβο»

 Πάνος Κατσαρός   15:51 20-01-2023  

Χ. Κοτίτσας: «Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχουν οι κατάλληλες αθλητικές εγκαταστάσεις για σωστή προετοιμασία στον κλειστό στίβο»


Ο Χρήστος Κοτίτσας παραχώρησε δηλώσεις στο Runbeat, αναφορικά με την πορεία των προπονήσεών του και τους πρώτους του αγώνες για το 2023, ενώ μίλησε και για το πρόβλημα που υπάρχει με τις αθλητικές εγκαταστάσεις για τον κλειστό στίβο στην Ελλάδα. Ο Έλληνας αθλητής που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στις αποστάσεις ημιαντοχής στην χώρα μας βρίσκεται αυτή την περίοδο στην Λεμεσό της Κύπρου πραγματοποιώντας την προετοιμασία του πριν τους αγώνας του κλειστού στίβου.

 

«Αυτό το διάστημα βρίσκομαι στη Λεμεσό της Κύπρου για την προετοιμασία μου πριν τους αγώνες του κλειστού στίβου. Μέχρι στιγμής όλα βαίνουν καλά βάση του προγραμματισμού μας με την προπονήτριά μου Πίτσα Παρχαρίδου η οποία βρισκόταν εδώ και έφυγε πριν τρεις μέρες» είπε αρχικά ο Χρήστος Κοτίτσας που στη συνέχεια αναφέρθηκε στους στόχους του για το 2023:

«Ο βασικός μας στόχος είναι ο ανοιχτός στίβος πάντα το καλοκαίρι που κάθε χρονιά κοιτάμε τη προσωπική μας βελτίωση. Σίγουρα ο κλειστός δεν μας περνάει αδιάφορος αλλά δεν είναι και βασικός μας στόχος ποτέ. Θεωρώ πως είναι ένα καλό πέρασμα για τον ανοιχτό στίβο».

Χ. Κοτίτσας: «Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχουν οι κατάλληλες αθλητικές εγκαταστάσεις για σωστή προετοιμασία στον κλειστό στίβο» runbeat.gr

Ο αθλητής με ατομικό ρεκόρ 1:47.00 στα 800μ. αναφέρθηκε στο πρόβλημα που υπάρχει με τις αθλητικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα, που δεν μπορούν να στηρίξουν την σωστή προετοιμασία για τον κλειστό στίβο. «Εξάλλου και λόγω των συνθηκών που επικρατούν στην χώρα μας όπου ο καιρός δεν ευνοεί αλλά καθώς και δεν υπάρχουν οι κατάλληλες αθλητικές εγκαταστάσεις για να στηρίξουν τη σωστή προετοιμασία για κλειστό στίβο, τον έχουμε αφήσει σε δεύτερη μοίρα!».

Ντεμπούτο στις 28 Ιανουαρίου στην Βαρκελώνη

Ο Χρήστος Κοτίτσας θα κάνει το ντεμπούτο του για το 2023 στις 28 Ιανουαρίου στην Βαρκελώνη ενώ στη συνέχεια θα αγωνιστεί στο meeting της Γάνδης στο Βέλγιο, στις 4 Φεβρουαρίου.