Χ. Κοτίτσας: Ξεπέρασε τις δυσκολίες και επέστρεψε με στόχο τις γρήγορες κούρσες

 Runbeat Team   15:22 20-10-2023  

Χ. Κοτίτσας: Ξεπέρασε τις δυσκολίες και επέστρεψε με στόχο τις γρήγορες κούρσες


Ο πρωταθλητής των 800 μ. Χρήστος Κοτίτσας θα μπορούσε να είχε κλείσει την περσινή χρονιά με πολύ διαφορετικό τρόπο και να προετοιμαζόταν με υψηλές προσδοκίες για το 2024.

Παρόλα αυτά ο τραυματισμός στην αρχή της θερινής περιόδου, όχι μόνο τον κράτησε πίσω, αλλά του στέρησε τη δυνατότητα να δώσει συνέχεια στις πολύ καλές εμφανίσεις του χειμώνα και παράλληλα να “χτίσει” ένα δυνατό ράνκινγκ ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ανδρών/Γυναικών.

 

Ο Χρήστος την περασμένη χρονιά είχε αρκετές δυσκολίες εξαιτίας του τραυματισμού στον αχίλλειο τένοντα κι έτσι δεν μπορούσε να κάνει αυτά που θέλαμε. Έχουμε ξεκινήσει την προετοιμασία με βασικό στόχο να είναι υγιής και να κυνηγήσει ένα νέο ατομικό ρεκόρ. Σίγουρα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι ένας αγώνας στον οποίο θέλουμε να διεκδικήσει συμμετοχή, ωστόσο η συμμετοχή του θα εξαρτηθεί από τους αγώνες που θα κάνει, καθώς αυτή τη στιγμή του λείπει το ράνκινγκ“, είπε αρχικά η ομοσπονδιακή τεχνικός Πίτσα Παρχαρίδου και συμπλήρωσε: “Η προετοιμασία μας έχει ξεκινήσει στη Θεσσαλονίκη και όπως και πέρυσι θα πάει για κάποιο διάστημα στην Κύπρο, προκειμένου να βρούμε καλές καιρικές συνθήκες. Περιμένουμε και το καλεντάρι, προκειμένου να κάνουμε τον προγραμματισμό μας. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι νωρίς κι έτσι τον Μάιο θα είμαστε ήδη σε αγωνιστική κατάσταση”.

Ο Κοτίτσας ξεκίνησε πολύ δυνατά την περσινή χρονιά πετυχαίνοντας 1.49.68 στον κλειστό, ωστόσο ο τραυματισμός δεν του επέτρεψε να δώσει συνέχεια και στους αγώνες του ανοιχτού όπου πέτυχε 1.49.65.

Στο γκρουπ της Παρχαρίδου εντάχθηκε από φέτος και ο πρωταθλητής των 400 μ. Γιάννης Ντέτσικας. Ο 23χρονος, ο οποίος έχει ατομικό ρεκόρ 46.92, το 2023 αντιμετώπισε κάποια προβλήματα τραυματισμών, που δεν του επέτρεψαν να τρέξει. Πρόκειται για έναν αθλητή που έχει δώσει πολύ καλά δείγματα και είναι σε θέση να διεκδικήσει καλύτερους χρόνους.