ΣΕΓΑΣ: Επιστολή διαμαρτυρίας στην ABAF για την αυθαίρετη αλλαγή του Κοτσίτσα στις σειρές των 800 μέτρων στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα

 Runbeat Team   18:00 20-06-2022  

ΣΕΓΑΣ: Επιστολή διαμαρτυρίας στην ABAF για την αυθαίρετη αλλαγή του Κοτσίτσα στις σειρές των 800 μέτρων στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα


Ο ΣΕΓΑΣ απέστειλε επιστολή στην Βαλκανική Ένωση, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί και να ζητήσει διερεύνηση για την αυθαίρετη αλλαγή στις σειρές των 800 μέτρων Ανδρών στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών.

Οι διοργανωτές δίχως να ενημερώσουν τους υπεύθυνους της ελληνικής αποστολής τοποθέτησαν τον Χρήστο Κοτίτσα στη δεύτερη σειρά, όπου έτρεχαν οι αθλητές με τους πιο αργούς χρόνους, παρά το γεγονός ότι η επίσημη ενημέρωση που είχε ο ίδιος και ο επικεφαλής της ομάδας, ήταν πως τρέχει στην πρώτη σειρά.

 

Κανένα από τα μέλη της αποστολής δε ζήτησε την αλλαγή, ενώ δεν είχε προηγηθεί ενημέρωση για αλλαγή, ούτε στον αθλητή, ούτε στον αρχηγό αποστολής, Χρήστο Μελέτογλου. Μάλιστα ο Κοτίτσας ενημερώθηκε πως τρέχει στη δεύτερη σειρά, την ώρα που οι δρομείς εισέρχονταν στον αγωνιστικό χώρο, όπου εκ των πραγμάτων δεν υπήρχαν περιθώρια αντίδρασης.

Σύμφωνα με την προφορική παραδοχή του Ρουμάνου TIC, που προχώρησε στην αλλαγή των σειρών, το αίτημα έγινε από μη διαπιστευμένο προπονητή, ο οποίος ταξίδεψε ιδιωτικά στη Ρουμανία και δεν ήταν μέλος της ελληνικής αποστολής.

Οι διοργανωτές χωρίς να επικοινωνήσουν με τον αρχηγό της ελληνικής ομάδας έκαναν αποδεκτό το αίτημα, άλλαξαν σειρά στον Κοτίτσα και του στέρησαν το δικαίωμα να τρέξει κόντρα σε ισάξιους αθλητές, να διεκδικήσει τη νίκη, πολύτιμους βαθμούς στο ράνκινγκ και ένα νέο ατομικό ρεκόρ.

Η ομοσπονδία εκφράζει τη λύπη της για το περιστατικό, το οποίο έφερε μεγάλη αναστάτωση στον αθλητή, αλλά και σε όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής.