Χωρίς Κενυάτισσες θα διεξαχθεί ο Μαραθώνιος γυναικών της Οσάκα

 Runbeat Team   12:05 28-12-2023  

Χωρίς Κενυάτισσες θα διεξαχθεί ο Μαραθώνιος γυναικών της Οσάκα


Ούτε μία Κενυάτισσα δρομέας δε συμπεριλαμβάνεται στην λίστα των ελίτ αθλητριών που θα αγωνιστούν στον Μαραθώνιο της Οσάκα την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024.

Οι διοργανωτές έδωσαν στη δημοσιότητα τη λίστα με τις κορυφαίες δρομείς που θα λάβουν μέρος και αποτελεί τεράστια έκπληξη το γεγονός ότι δεν έχει κληθεί κάποια Κενυάτισσα.

Το όνομα που ξεχωρίζει είναι αυτό της Workenesh Edesa, η οποία θα μπει σε θέση εκκίνησης έχοντας ατομικό ρεκόρ 2:18:51. Η πρωταθλήτρια από την Αιθιοπία προέρχεται από μία εξαιρετική σεζόν το 2023 έχοντας τερματίσει στην πρώτη δεκάδα και στους τρεις μαραθωνίους που πήρε μέρος

Ξεκίνησε τη σεζόν με την 4η θέση στον Μαραθώνιο του Τόκιο, ενώ ήταν νικήτρια στην Πράγα. Ολοκλήρωσε τη σεζόν της με την 7η θέση στον Μαραθώνιο του Βερολίνου τον Σεπτέμβριο.

 

Μαζί της στην εκκίνηση θα βρεθεί η συμπατριώτισσά της Meseret Gola, η τρίτη ταχύτερη αθλήτρια στον συγκεκριμένο αγώνα, η οποία θα διεκδικήσει επίσης μια θέση στο βάθρο. Η Gola επιστρέφει στην Οσάκα έχοντας ως παρακαταθήκη τη 2η θέση που κατέκτησε πέρυσι στην ίδια διοργάνωση.

Ανάμεσα στις κορυφαίες αθλήτρια που θα αγωνιστούν είναι και η Stella Chesang από την Ουγκάντα, η οποία θα τρέξει τον δεύτερο μαραθώνιο της καριέρας της. Στον πρώτο της μαραθώνιο τερμάτισε σε 2:20:23, χρόνος που την καθιστά τη 2η ταχύτερη του αγώνα.

Η Ιαπωνία έχει να επιδείξει την ταλαντούχα Mizuki Matsuda, αλλά και τις Sayaka Sato, Honami Maeda και Rie Kawauchi.