Ζήτησε συγνώμη από τους fans του επειδή έμεινε εκτός Ολυμπιακών Αγώνων

 Runbeat Team   9:30 06-07-2021  

Ζήτησε συγνώμη από τους fans του επειδή έμεινε εκτός Ολυμπιακών Αγώνων


Ο Mpoke Moitalel, κάτοχος του ασημένιου μεταλλίου στα 400 μέτρα εμπόδια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα U18 ζήτησε συγνώμη από τους fans, τους φίλους και την οικογένειά του, επειδή έμεινε εκτός Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Mpoke είχε καταφέρει να πάρει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσω των trials της χώρας του, της Κένυας και είχε συμπεριληφθεί κανονικά στην αποστολή για το Τόκιο. Ο λόγος για τον οποίο έμεινε όμως τελικά εκτός, είναι πως είναι υποχρεωμένος από την ομοσπονδία, αλλά και την WADA να κάνει τρία anti-doping tests εκτός αγώνων μέσα σε 10 μήνες, τα οποία μάλιστα πρέπει να γίνουν με διαφορά 3 εβδομάδων μεταξύ τους.

 

Ο General Team Manager της αποστολής της Κένυας για το Τόκιο, Barnaba Korir είπε πως η WADA δεν κατάφερε να επικοινωνήσει με τον Mpoke, συνεπώς ο νεαρός αθλητής δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί, λόγω του κανονισμού.

Μόλις έμαθε για την απουσία του από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Mpoke ζήτησε συγνώμη μέσω ενός μηνύματος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

«Ζητώ συγνώμη που δεν μπορώ να αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021, αν και είχα προετοιμαστεί καλά, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπιζα και κατάφερα να “πιάσω” το όριο για το Τόκιο. Κανείς δεν ήρθε (σ.σ. να τον ενημερώσει για τα tests) καθώς βρισκόμουν στο σπίτι μου και ετοιμαζόμουν για τις τελικές εξετάσεις μου. Δεν μου τηλεφώνησε κανείς. Είμαι πολύ απογοητευμένος, αλλά ελπίζω να σας δω όλους την επόμενη σεζόν», ανέφερε ο Mpoke Moitalel.