Βερολίνο: «Χάθηκε» το παγκόσμιο ρεκόρ, έμεινε πίσω ο Bekele και επικράτησε ο Adola

 Runbeat Team   12:27 26-09-2021  

Βερολίνο: «Χάθηκε» το παγκόσμιο ρεκόρ, έμεινε πίσω ο Bekele και επικράτησε ο Adola


Ο «τρελός» ρυθμός στο πρώτο μισό του αγώνα σε συνδυασμό με την ζέστη που έβγαλε έφεραν μια από τις «χειρότερες» επιδόσεις που έχουν καταγράφει στη γρήγορη διαδρομή του Βερολίνου.

Ο Gueye Adola ήταν ο μεγάλος νικητής του μαραθωνίου του Βερολίνου, με τον Bekele να μένει πίσω και να μην καταφέρνει τελικά να «επιτεθεί» στο παγκόσμιο ρεκόρ. Ο Αιθίοπας Adola ξεχώρισε ανάμεσα στο leading group από το 35ο χιλιόμετρο και μετά, τερματίζοντας εν τέλει πρώτος με χρόνο 2:05:45.

 

Η επίδοση του Adola είναι αρκετά μακριά από το παγκόσμιο ρεκόρ του Kipchoge με 2:01:39, κάτι για το οποίο οφείλεται ο ρυθμός που ακολούθησαν οι αθλητές στα πρώτα χιλιόμετρα του μαραθωνίου, αλλά και η μη αναμενόμενη ζέστη στην πρωτεύουσα της Γερμανίας.

Την δεύτερη θέση πήρε ο Bethwel Yegon από την Κένυα με 2:06:14, ενώ το φαβορί του αγώνα, Kenenisa Bekele πήρε την 3η θέση με 2:06:47.

 

Από τις γυναίκες τη νίκη πήρε η εξαιρετική Gotytom Gebreslase, επίσης από την Αιθιοπία, με τη συγκριμένη χώρα της Αφρικής να «πρωταγωνιστεί» στις πρώτες θέσεις. Η Gebreslase σημείωσε χρόνο 2:20:09, η συμπατριώτισσά της Hiwot Gebrekidan πήρε την δεύτερη θέση με 2:21:23 και η επίσης Αιθιόπισσα Helen Tola συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα με 2:23:05.

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα.

Δείτε την απευθείας μετάδοση του μαραθωνίου που έγινε το πρωί: