Πρωινό τρέξιμο: 5 κόλπα για να το πετύχετε!

Πρωινό τρέξιμο: 5 κόλπα για να το πετύχετε!


Μήπως ήρθε η ώρα αντί για καφέ, το πρώτο πράγμα που θα κάνεις το πρωί να είναι το τρέξιμο;

Σύμφωνα με έρευνες το τρέξιμο πέρα από τα οφέλη στην υγεία προσφέρει χαρά και ζωντάνια.

Όσο δύσκολο και αν είναι να ξεκινήσεις το τρέξιμο οι ειδικοί έχουν να σου προτείνουν 5 κόλπα για να πετύχεις το στόχο σου.

1.Ερευνήστε τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε

Φροντίστε να έχετε ήδη βρει και να έχετε επισκεφτεί το δρομολόγιο που θα ακολουθήσετε, ώστε να είστε σίγουροι ότι είναι ασφαλές, διασκεδαστικό και ιδανικό για την πρωινή σας γυμναστική.

2. Βρείτε μία ομάδα πρωινών δρομέων

Η καλή παρέα θα σας ωθήσει στο να συνεχίσετε το στόχο σας. Μπορείτε να ξεκινήσετε να τρέχετε με φίλους ή συγγενείς που ενδεχομένως να γίνουν οι σύντροφοί σας στο πρωινό τρέξιμο. Ο συγχρονισμός με μία ομάδα ανθρώπων που τους αρέσει να τρέχουν, θα κάνει το πρωινό σας πιο ευχάριστο και αποδοτικό. Επιπλέον θα καταφέρετε περισσότερους στόχους μιας και ο εγκέφαλος θα αναπτύξει ασυνείδητα το αίσθημα του ανταγωνισμού και έτσι θα σας είναι όλο και δυσκολότερο να εγκαταλείψετε την προσπάθεια.

3. Βραδινή προετοιμασία

Προγραμματίστε το γεύμα σας, βρείτε τι θα φορέσετε και τι θα έχετε μαζί σας από το προηγούμενο βράδυ, ώστε να γλιτώσετε χρόνο το πρωί και να μπορέσετε να αφοσιωθείτε στην προπόνησή σας.

4. Μικρές διαδρομές για αρχή

Ακόμα και αν είστε έμπειρος δρομέας αλλά συνηθίζετε να τρέχετε το βράδυ, όταν αποφασίσετε να μετακινήσετε την προπόνησή σας τις πρωινές ώρες, καλό θα ήταν να προσαρμόσετε το πρόγραμμά σας για αρχή σε μικρές και σχετικά εύκολες διαδρομές.

Το πρωί ο οργανισμός χρειάζεται κάποια ώρα για να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά και ιδιαίτερα όταν πρέπει να χωνέψει πριν από την προπόνηση το σνακ που έχετε καταναλώσει. Δοκιμάστε να προσθέσετε υψηλής έντασης διαστήματα όταν τρέχετε, έτσι ώστε το σώμα σας να εξακολουθεί να καίει αρκετές θερμίδες και να αποκτήσετε μεγαλύτερη αντοχή.

5. Στάση για καφέ

Δώστε ένα κίνητρο στο πρωινό σας τρέξιμο. Διαλέξτε μια διαδρομή που περνάει από το αγαπημένο καφέ σας, ώστε να μπορείτε περιστασιακά να απολαμβάνετε τον καφέ, το τσάι ή το χυμό σας μετά το τρέξιμο.