40ός ΑΜΑ: Πανελλήνιο ρεκόρ μαραθωνίου Μ50 από τον Μανώλη Σηφάκη

 Runbeat Team   14:44 13-11-2023  

40ός ΑΜΑ: Πανελλήνιο ρεκόρ μαραθωνίου Μ50 από τον Μανώλη Σηφάκη


Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός για τον Μανώλη Σηφάκη, ο οποίος κάθε χρόνο παρουσιάζεται και καλύτερος και πάντα είναι συνεπής στο ραντεβού του με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Εχθές βρέθηκε στην εκκίνηση του 40ού Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας και παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην προετοιμασία, αλλά και κατά τη διάρκεια του αγώνα όχι μόνο κατάφερε να τερματίσει, αλλά σημείωσε και Πανελλήνιο ρεκόρ βετεράνων μαραθωνίου Μ50 τερματίζοντας σε 2:40:27. Αυτός ήταν ο στόχος του εξαρχής έστω κι αν το σώμα του είναι καταπονημένο.

 

Και κατέβασε περισσότερο από δύο λεπτά το προηγούμενο ρεκόρ της ηλικιακής του κατηγορίας, το οποίο ανήκε στον Βαγγέλη Σκλαβούνη από το 2019 και ήταν 2:42:09.

«Η επίδοση ήρθε με προσπάθεια, στέρηση, πόνο και ατέλειωτα χιλιόμετρα»

Ένα ακόμη μοναδικό επίτευγμα από τον Μανώλη Σηφάκη. Μιλώντας για τον χθεσινό αγώνα τόνισε: «Η κούρσα ήταν δροσερή στο πρώτο μισό και αποφασίσαμε με τους λαγούς μου τον Σταύρο Ζαγκανά και τον Βαλάντη Τσάβαλο να το πάμε λίγο γρήγορα και στο δεύτερο μισό που θα έβγαζε την αναμενόμενη ζέστη να είχαμε το πλεονέκτημα του χρόνου. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η αστεία προπόνηση που μου έβαλε όλον αυτόν τον καιρό της προετοιμασίας ο Μιχάλης Αφορδακός. Βλέποντας ότι το σώμα μου δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στα δύσκολα, μου την έκανε ποιο ξεκούραστη κι έτσι πήγα στην Αθήνα γεμάτος ενέργεια». Αναφερόμενος στο ρεκόρ του τόνισε ότι «η επίδοση ήρθε μετά από 4 μήνες προσπάθειας, στέρησης, ατελείωτων χιλιομέτρων και πόνου. Τίποτα δεν μου χαρίστηκε. Όλα ήρθαν δύσκολα. Του χρόνου πάλι εκεί και για 60 χρόνια ακόμα…»