9ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης: Όσα πρέπει να ξέρετε πριν την αφετηρία

 Runbeat Team   17:46 20-11-2021  

9ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης: Όσα πρέπει να ξέρετε πριν την αφετηρία


Λίγες ώρες μετά τον μεγάλο Μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης, η πόλη θα «ζήσει» ακόμα μία μεγάλη διοργάνωση, με τον 9ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο να έχει προγραμματιστεί για τις 18:30 την Κυριακή 21 Νοεμβρίου. Ένας αγώνας με μεγάλο ενδιαφέρον, σε μία διαδρομή που «υπόσχεται» καλές επιδόσεις.

Διαβάστε παρακάτω όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε πριν βρεθείτε στην γραμμή της αφετηρίας.

Σημαντικοί σύνδεσμοι


Μπορείτε να κατεβάσετε τις τεχνικές οδηγίες του αγώνα πατώντας εδώ.

Μπορείτε να διαβάσετε την προκήρυξη πατώντας εδώ.

Βρείτε την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης πατώντας εδώ.

Η διαδρομή


Ώρα Εκκίνησης: 18:30

Περιγραφή της Διαδρομής: Η αφετηρία του Δρόμου βρίσκεται επί της οδού Λεωφ. Νίκης στο ύψος της πλ. Ελευθερίας. Η διαδρομή του Ημιμαραθωνίου ακολουθεί τις οδούς  Λεωφόρος Νίκης, 30ης Οκτωβρίου, Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου, αναστροφή 180◦ στο ύψος της Γεωργίου Παπανδρέου, Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου, στροφή δεξιά επί της Γ’ Σεπτεμβρίου, στροφή αριστερά και είσοδος στην Ανδρονίκου, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, στροφή 180◦ και είσοδος στην οδό Καρατάσου, που συνεχίζεται με τη Κουντουριώτου και Λεωφ. Νίκης όπου οι δρομείς ολοκληρώνουν την πρώτη στροφή. Οι δρομείς διανύοντας την συγκεκριμένη διαδρομή δύο φορές τερματίζουν κινούμενοι επί της Λεωφ. Νίκης μπροστά στο Άγαλμα Μεγ. Αλεξάνδρου.

 

Δικαίωμα Συμμετοχής

Για να συμμετάσχει κάποιος στον Ημιμαραθώνιο, θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του (γεννημένοι το 2003 και μεγαλύτεροι).

Υγειονομική Κάλυψη

Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.

Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση.

Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή – τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες – σες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους.

Τροφοδοσία Δρομέων – Σταθμοί Υποστήριξης

Κατά μήκος της διαδρομής του Ημιμαραθωνίου (ανά 2,5 χλμ.) θα υπάρχουν σταθμοί υποστήριξης των ημιμαραθωνοδρόμων, όπως αυτοί περιγράφονται στους αντίστοιχους χάρτες των διαδρομών.

Εμφιαλωμένο νερό θα διατίθεται στην Εκκίνηση, στον Τερματισμό καθώς και στους σταθμούς υποστήριξης της διαδρομής, μετά το 5ο χλμ..

Ισοτονικό ποτό θα διατίθεται στο 7,5ο χλμ., στο 15ο χλμ. και στον τερματισμό

Ενεργειακό ρόφημα (τζελ) θα διατίθεται στο 10ο χλμ.

ΣΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ: Θα διατίθεται νερό, ισοτονικό ποτό, χυμός, μπάρα δημητριακών, μπανάνα.

Χημικές τουαλέτες θα υπάρχουν στην αφετηρία, στον τερματισμό και σε σταθμούς της διαδρομής.

Ιατρική υποστήριξη θα υπάρχει στην αφετηρία, στον τερματισμό και σε όλους τους σταθμούς της διαδρομής.

Χιλιομετρικές Ενδείξεις

Σε κάθε χλμ. της διαδρομής του Ημιμαραθωνίου θα υπάρχει χιλιομετρική ένδειξη.

Χρονικό Όριο Ολοκλήρωσης Αγώνων

Το χρονικό όριο τερματισμού για τον Ημιμαραθώνιο είναι οι τρεις ώρες

 

Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση & Αποτελέσματα

Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση του αγώνα του Ημιμαραθωνίου και του Αγώνα Δρόμου των 5χλμ. καθώς και την έκδοση των αποτελεσμάτων έχει αναλάβει εταιρεία επίσημης χρονομέτρησης. Για το λόγο αυτό όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς, θα πρέπει να φορούν τον αριθμό συμμετοχής τους με ενσωματωμένο το chip χρονομέτρησης, που παραλαμβάνουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από το Κέντρο Εγγραφών.

Οι συμμετέχοντες δρομείς θα ενημερωθούν ηλεκτρονικά για την παραλαβή του αριθμού και του υλικού συμμετοχής τους συγκεκριμένες μέρες, με βάση τον αγώνα δρόμου στον οποίο συμμετέχουν και σύμφωνα με το εγκεκριμένο Υγειονομικό Πρωτόκολλο από την ΥΕΕ της ΓΓΑ.

Όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς οφείλουν να παραλάβουν αποκλειστικά από το Κέντρο Εγγραφών τον αριθμό συμμετοχής τους με ενσωματωμένο το chip χρονομέτρησης και το υπόλοιπο υλικό της διοργάνωσης.