Α. Παπαμιχαήλ στο Runbeat: «Χαίρομαι που συμμετείχα στο πιο γρήγορο 20άρι και πολέμησα και εγώ με αυτούς τους αθλητές»

 Πάνος Κατσαρός   11:44 21-08-2023  

Α. Παπαμιχαήλ στο Runbeat: «Χαίρομαι που συμμετείχα στο πιο γρήγορο 20άρι και πολέμησα και εγώ με αυτούς τους αθλητές»


Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ αγωνίστηκε το Σάββατο (19/08) στον τελικό των 20 χλμ. βάδην των ανδρών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου της Βουδαπέστης, πραγματοποιώντας φετινό ρεκόρ παρά την βροχή και τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και την καθυστέρηση δύο ωρών.

Ο έμπειρος πρωταθλητής του βάδην, ο οποίος πήρε πρόσκληση για την συμμετοχή του στα 20 χλμ. βάδην λίγες ημέρες πριν την διοργάνωση στην Ουγγαρία, τερμάτισε στην 38η θέση με χρόνο 1:24.26, και βελτίωσε το 1:24.52 που είχε σημειώσει στο Ποντεμπράντι.

 

Μιλώντας στο Runbeat, ο Παπαμιχαήλ χαρακτήρισε τον τελικό τον «πιο γρήγορο αγώνα όλων των εποχών», ενώ παράλληλα ανέφερε ότι έχει εστιάσει την προσοχή του στον τελικό των 35 χιλιομέτρων βάδην που θα γίνει το πρωί της Πέμπτης (24/08).

Α. Παπαμιχαήλ στο Runbeat: «Χαίρομαι που συμμετείχα στο πιο γρήγορο 20άρι και πολέμησα και εγώ με αυτούς τους αθλητές» runbeat.gr

«Ήταν ο πιο γρήγορος αγώνας όλων των εποχών. Ο αγώνας 20κμ για εμένα δεν ήταν στα σχέδια μου μέχρι να έρθει η πρόσκληση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία. Ο χρόνος ήταν ικανοποιητικός δεδομένων των συνθηκών διότι είχαμε 2ωρη αναβολή αγώνων λόγω καταιγίδας. Χαίρομαι που συμμετείχα στο πιο γρήγορο 20αρι και πολέμησα και εγώ με αυτούς τους αθλητές» είπε αναφορικά με τον αγώνα του Σαββάτου ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, που στη συνέχεια αναφέρθηκε στον επόμενό του στόχο: «Ο επόμενος στόχος είναι αυτός των 35κμ τώρα και θα είμαι εκεί στην εκκίνηση την Πέμπτη το πρωί».