Άγγιξε το Παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 χιλιόμετρα ο Jim Walmsley

 Runbeat Team   20:32 24-01-2021  

Άγγιξε το Παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 χιλιόμετρα ο Jim Walmsley


Μία ανάσα από την κατάρριψη του Παγκόσμιου ρεκόρ των 100 χιλιομέτρων έφτασε ο Jim Walmsey, με τον υπερμαραθωνοδρόμο των ΗΠΑ να πραγματοποιεί χρόνο 6:09:26 στον αγώνα της Hoka One One Project Carbon X2 στο Τσάντλερ και να μένει μακριά από την κατάρριψη του ρεκόρ μονάχα 12 δευτερόλεπτα.

Ο ίδιος πήρε μέρος στον αγώνα που διοργάνωσε η Hoke One One στο Τσάλντερ της Αριζόνα και πήραν μέρος μεγάλα αστέρια της εταιρίας όπως οι Hayden Hawks, Tyler Andrews and Camille Herron.

Το ρεκόρ κατέχει ο Ιάπωνας Nao Kazami με χρόνο 6:09:14 από το 2018, το οποίο είχε πραγματοποιήσει σε αγώνα που διεξήχθη στη Λίμπνη Σορόμα και ο Walmsley παρέμενε εντός κατάρριψής του μέχρι το 95ο χιλιόμετρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Walmsley είχε μέσο ρυθμό 3:42/Km, ενώ έκαψε 8.000 θερμίδες και ο χρόνος αυτός αποτελεί ατομικό ρεκόρ για τον ίδιο.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε σε μία συγκεκριμένη διαδρομή περίπου 11 χιλιομέτρων και επαναλήφθηκε 9 φορές.

Η δυσκολία του Project Carbon X αποτυπώθηκε στα πρόσωπα των ατόμων που δεν τερμάτισαν, με αρκετούς καταξιωμένους αθλητές να μη καταφέρνουν να περάσουν την γραμμή του τερματισμού. Ενδεικτικά, δεν τερμάτισαν μεταξύ άλλων οι Tyler Andrews, Joacim Lantz, Peter Van Der Zon, αλλά και από τις γυναίκες, οι Camille Herron και Catriona Jennings νικήθηκαν από την απόσταση και την κούραση.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις επιδόσεις του ίδιου μέσω της εφαρμογής Strava καθώς και το βίντεο από τα τελευταία λεπτά του αγώνα: