Ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τον στίβο ο Γκάτλιν

 Runbeat Team   17:23 11-02-2022  

Ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τον στίβο ο Γκάτλιν


Ο Τζάστιν Γκάτλιν αποφάσισε να βάλει τέλος σε μία πολύχρονη, επιτυχημένη, αλλά και αμφιλεγόμενη καριέρα στον στίβο σε ηλικία 40 ετών.

Ο Αμερικανός σπρίντερ με πολύ σημαντική καριέρα στον στίβο, απασχόλησε πολλές φορές λόγω doping τα ειδησεογραφικά μέσα, με τον κόσμο να διχάζεται από την αντιμετώπισή των αρχών προς το πρόσωπό του.

 

Ένας από τους μεγαλύτερους αντιπάλους του Γιουσέιν Μπολτ, ο Γκάτλιν είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα, το χάλκινο στα 200 και το ασημένιο στη σκυταλοδρομία 4 x 100 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Παρά τις εξαιρετικές επιδόσεις και το ταλέντο του, ο Γκάτλιν είχε βρεθεί δύο φορές θετικός σε έλεγχο doping, με τις αρμόδιες αρχές να τον τιμωρούν με αποκλεισμούς και αφαιρέσεις μεταλλίων.

Έχοντας μείνει εκτός για τέσσερα χρόνια από τον στίβο, ο Γκάτλιν επέστρεψε το 2010 και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 100 μέτρα, πίσω από τον Μπόλτ που πήρε το χρυσό και σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ. Συνολικά ο Γκάτλιν κατέκτησε πέντε Ολυμποακά μετάλλια (1 χρυσό, 1 ασημένιο και 2 χάλκινα) σε τρεις διοργανώσεις, ενώ έχασε την ευκαιρία να αγωνιστεί στο Τόκιο, καθώς δεν κατάφερε να προκριθεί.

Το ατομικό του ρεκόρ είναι 9.74 στα 100 μέτρα (Ντόχα 2015) και 19.57 στα 200 μέτρα (Γιουτζίν 2015).

Ο 40χρονος πρώην πλέον σπρίντερ, ανακοίνωσε την απόσυρσή του μέσω ανάρτησης στα social media: