Ακόμα και στα 39 του ο Gatlin είναι ασταμάτητος!

 Runbeat Team   20:29 19-04-2021  

Ακόμα και στα 39 του ο Gatlin είναι ασταμάτητος!


Την ικανότητά του να διεκδικήσει ένα Ολυμπιακό μετάλλιο έβαλε από τώρα ο Justin Gatlin, που κέρδισε ένα στο meeting των 100 μέτρων του «Tom Jones Memorial Invitational» στο Gainesville της Florida το περασμένο Σάββατο. Ο Αμερικανός δρομέας βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα ακόμα και στα 39 του και δείχνει πως είναι ένα από τα φαβορί για διάκριση στους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

 

Ο Gatlin νίκησε στο meeting με τον απίστευτο χρόνο των 9.98, σπάζοντας για δεύτερη φορά αυτή τη σεζόν το «φράγμα» των 10 δευτερολέπτων. Για να φτάσει σε αυτή τη διάκριση, ο χρυσός Ολυμπιονίκης του 2004, αλλά και παγκόσμιος πρωταθλητής του 2017 έπρεπε να ξεπεράσει τον καναδό χάλκινο Ολυμπιονίκη του Ρίο, Andre De Grasse και τον απίστευτο στα 100 και 200 μέτρα Noah Lyles. Ο De Grasse έμεινε οριακά πίσω με 9.99, ενώ ο Lyles κατέλαβε την τρίτη θέση με 10.08.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι ο Justin Gatlin κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 και έγινε, στα 34 του, ο γηραιότερος δρομέας που το καταφέρνει. Πλέον μένει να δούμε εάν ένας εκ των μεγαλύτερων αντιπάλων του Usain Bolt (που η απουσία του από το Τόκιο θα είναι αισθητή) θα καταφέρει να ξεπεράσει τον εαυτό του και ανέβει ξανά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στην Ιαπωνία. Ο νικητής των Ολυμπιακών Trials των Ηνωμένων Πολιτειών θα πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες σαν το φαβορί, συνεπώς εκεί θα πάρουμε ακόμα μία… γεύση από το τι να περιμένουμε.