Eκτός Ολυμπιακών Αγώνων ο Gatlin – Γρηγορότερος στις ΗΠΑ ο Bromell

 Runbeat Team   17:40 21-06-2021  

Eκτός Ολυμπιακών Αγώνων ο Gatlin – Γρηγορότερος στις ΗΠΑ ο Bromell


Μεγάλες επιδόσεις και αρκετές εκπλήξεις είδαμε στα Ολυμπιακά Trials στίβου των ΗΠΑ που έγιναν στο Γιουτζίν. Μετά και τα συγκεκριμένα αγωνίσματα, οι αθλητές που θα εκπροσωπήσουν τις ΗΠΑ στο Τόκιο είναι κοντά στους 400, ενώ αναμένεται να γίνουν ακόμα περισσότεροι όσο πλησιάζει η διοργάνωση.

Η μεγαλύτερη έκπληξη έγινε στα 100 μέτρα ανδρών, εκεί όπου ο 39χρονος πλέον Justin Gatlin δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο έμπειρος σπρίντερ που είχε πάρει το χρυσό στην Αθήνα το 2004 τερμάτισε 8ος με χρόνο 10.87 και έχασε την ευκαιρία να αγωνιστεί σε μία τέταρτη -και τελευταία- Ολυμπιάδα στην καριέρα του. Ο Gatlin είχε λάβει μέρος στο test event που έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο, ενόψει της διοργάνωσης.

Εκτός από τον Gatlin, εκτός έμεινε και ο παγκόσμιος πρωταθλητής στα 200 μέτρα Noah Lyles, σημειώνοντας χρόνο 10.05.

 

Στην πρώτη θέση των 100 μέτρων των ανδρών τερμάτισε ο Trayvon Bromell με χρόνο 9.80, αποδεικνύοντας γι’ ακόμα μία φορά πως είναι ο γρηγορότερος δρομέας των ΗΠΑ αυτή τη στιγμή. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Ronnie Baker με 9.85 και ο  Fred Kerley στην τρίτη με 9.86.

Στις γυναίκες, μεγάλη νικήτρια στα 100 μέτρα αναδείχθηκε η Sha’Carri Richardson με χρόνο 10.86, ενώ την τριάδα που θα πάει στο Τόκιο συμπλήρωσαν οι Javianne Oliver (10.99) και Teahna Daniels (11.03). Οι τρεις αθλήτριες θα πάνε για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες στην καριέρα τους, με την Richardson μάλιστα να αναμένεται να πρωταγωνιστήσει.

Στα άλλα αθλήματα που ξεχώρισαν στα Ολυμπιακά Trials των ΗΠΑ, ο Rudy Winkler πραγματοποίησε νέο εθνικό ρεκόρ στην σφυροβολία με ρίψη στα 82.71 μέτρα, ενώ 5 από τις ρίψεις του ξεπέρασαν τα 80 μέτρα. Αξίζει να αναφερθεί πως οι ΗΠΑ θα έχουν μόνο μία αθλήτρια στο ύψος, καθώς η νικήτρια των Trials Vashti Cunningham ήταν η μόνη που πέρασε το όριο και πήρε την πρόκριση, με άλμα 1.96.