Απίστευτο: Το jogging τον οδήγησε στα επείγοντα με επώδυνη στύση!

 Runbeat Team   9:17 26-11-2023  

Απίστευτο: Το jogging τον οδήγησε στα επείγοντα με επώδυνη στύση!


Δυσάρεστες και επώδυνες εξελίξεις επεφύλασσε το τρέξιμο για έναν 44χρονο άνδρα από τη Σλοβακία. Σύμφωνα με τη δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό Urology Case Reports, ο ερασιτέχνης μαραθωνοδρόμος υπέστη θρόμβωση των σηραγγωδών σωμάτων, ένα ζευγάρι από κυλινδρικά σώματα που περιέχουν στυτικό ιστό και εκτείνονται σε όλο το μήκος του πέους.

 

Ο άνδρας ψηλάφησε ένα επώδυνο εξώγκομα στη μεριά του δεξιού σηραγγώδους σώματος μια μέρα μετά το μεγάλης διάρκειας jogging, ενώ για δύο βράδια υπέφερε από επώδυνες στύσεις χωρίς να έχει μεσολαβήσει σεξουαλική επαφή ή άλλο ερωτικό ερέθισμα. Μόνο τότε αποφάσισε να ζητήσει ιατρική βοήθεια.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο Bory της Μπρατισλάβα δήλωσαν ότι ο άνδρας είχε μια «επώδυνη και σταθερή αντίσταση» στο δεξιό σηραγγώδες σώμα του πέους. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στον μαγνητικό τομογράφο, όπου και διαπιστώθηκε ύπαρξη θρόμβου 18 χιλιοστών.

Οι γιατροί επέλεξαν συντηρητική αντί χειρουργικής θεραπείας και συνταγογράφησαν αντιπηκτική αγωγή με χαμηλού μοριακού βάρους ηπαρίνη (LMWH) καθώς και παυσίπονα. Μία εβδομάδα μετά και ενώ ο πόνος είχε υποχωρήσει, ο θρόμβος παρέμενε και οι θεράποντες άλλαξαν τη φαρμακευτική αγωγή λόγω ηωσινοφιλίας. Τρία χρόνια αργότερα εντοπίστηκε υπολειπόμενος θρόμβος από ινώδες, ωστόσο ο άνδρας παραμένει ασυμπτωματικός και δεν εμφανίζει προβλήματα στύσης.

Πηγή: ygeiamou.gr