Από Ultra μέχρι παιδικούς αγώνες το 2022 από την Speedway Ultra

 Runbeat Team   13:54 22-12-2021  

Από Ultra μέχρι παιδικούς αγώνες το 2022 από την Speedway Ultra


Από αγώνα 100χλμ έως και παιδικό αγώνα περιλαμβάνει το καλεντάρι της SWUT Speedway Ultra το 2022. Η αρχή θα γίνει με τον αγώνα Ultra 100χλμ, ο οποίος είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί το Σάββατο 9 Απριλίου στην πίστα καρτ της Δράμας. Ο αγώνας δεν έχει απότομες αναβάσεις και πολλά εμπόδια και δίνει τη δυνατότητα σε όσους αντέχουν να τρέξουν σε όλη την απόσταση του. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άτομα ηλικίας μεγαλύτερης των 18 ετών χωρίς κριτήριο συμμετοχής!

 

Για την Κυριακή 10 Απριλίου έχει προγραμματιστεί ο 6 Hours Track, ο οποίος απευθύνεται στους φίλους της ασφάλτου. Πρόκειται για έναν αγώνα εντός της πίστας καρτ 69 Speedway διάρκειας 6 ωρών. Το χρονικό όριο μπορεί να το καλύψει κάποιος είτε μόνος του είτε σε μορφή σκυταλοδρομίας δηλαδή ομάδες των τριών (3) μοιράζοντας τον χρόνο σε δύο ώρες ο καθένας. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 8π.μ. και απευθύνεται σε άτομα ηλικίας μεγαλύτερης των 18 ετών χωρίς κριτήριο συμμετοχής. Την ίδια μέρα στις 14:15 θα πραγματοποιηθεί στις αγώνας Track & Fun για παιδιά σε μία διαδρομή 1.000μ. Ο αγώνας αφορά όσα παιδιά θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στην πίστα καρτ και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Το Σάββατο 28 Μαΐου έχει προγραμματιστεί ο αγώνας Vertical Run απόστασης 1.100μ. ανηφόρας. Αποτελεί τον μικρότερο αγώνα στα μονοπάτια του Κορυλόβου Δράμας. Με απότομες αναβάσεις και χωμάτινη διαδρομή στο 99%, ο Vertical Run θα κρατήσει τους παλμούς των συμμετασχόντων στα ύψη καθ’ όλη την διάρκειά του. Η εκκίνηση θα δοθεί το Σάββατο 28 Μαΐου στις 18:00 (αν οι συνθήκες δεν το επιτρέψουν, θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία στους συμμετέχοντες).

Η δράση μεταφέρεται για τον Σεπτέμβριο και συγκεκριμένα για τις 18/09/2022 οπότε και έχει προγραμματιστεί ο Μαραθώνιος αν και η απόσταση που θα κληθούν να διανύσουν οι μετέχοντες θα είναι μεγαλύτερη των 42,195 χιλιομέτρων. Πιο συγκεκριμένα ο αγώνας θα διεξαχθεί στην περιοχή της Καλλιφύτου και θα είναι μήκους 46χλμ και D+ 1.250μ θετικής υψομετρικής διαφοράς. Η διαδρομή (όπως και του αγώνα των 100χλμ) είναι όλη σε μονοπάτια/χωματόδρομους με εξαίρεση τα τελευταία χιλιόμετρα τερματισμού, τα οποία θα κινηθούν σε άσφαλτο εντός του χωριού και μέσα στην πίστα 69 Speedway. Η εκκίνηση θα δοθεί από την πίστα καρτ. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα άτομα ηλικίας μεγαλύτερης των 18 ετών χωρίς κριτήριο συμμετοχής.

Την ίδια μέρα έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί και ο αγώνας 10χλμmTrail Run, προκειμένου να καλύψει και όσους θέλουν να τρέξουν μικρότερη απόσταση. Η διαδρομή επίσης είναι όλη σε μονοπάτια/χωματόδρομους με εξαίρεση τα τελευταία χιλιόμετρο τερματισμού που είναι άσφαλτος. Επιτρέπεται η συμμετοχή σε άτομα ηλικίας μεγαλύτερης των 18 ετών χωρίς κριτήριο συμμετοχής!

Τον Σεπτέμβριο θα διοργανωθεί και ο 20TenRunning χωρίς να έχει οριστικοποιηθεί η ακριβής ημερομηνία. Πρόκειται για νυχτερινές εντάσεις στο βουνό ή στην πίστα ή και στα δύο. Ο αγώνας Trail Run έχει μήκος 10χλμ ενώ ο αγώνας Track Run (εντός της πίστας) αποτελείται από 10 στροφές των 1000μ. Ο κάθε αγώνας αποτελεί ξεχωριστή εκδήλωση και όποιος επιθυμεί μπορεί να λάβει μέρος και στις δύο (trailrun & trackrun). Η εκκίνηση θα δοθεί στις 19:00 για τον αγώνα Trail Run και στις 20:30 για τον αγώνα Track Run εντός της πίστας.