Ηχηρό «όχι» στη βία κατά των γυναικών και κοριτσιών είπαν εκατοντάδες παιδιά (pics)

 Νίκη Μηλιαράκη   15:34 28-11-2021  

Ηχηρό «όχι» στη βία κατά των γυναικών και κοριτσιών είπαν εκατοντάδες παιδιά (pics)


Εκατοντάδες παιδιά βρέθηκαν σήμερα (28/11) το πρωί στο κέντρο του Ηρακλείου προκειμένου να λάβουν μέρος στον αγώνα δρόμου 1000μ. που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά της βίας και της κακοποίησης γυναικών και κοριτσιών.

Φορώντας ένα μπλουζάκι που έγραφε «Όχι στη Βία» τα παιδιά συνοδευόμενα από τους γονείς τους προσπάθησαν να περάσουν ένα ηχηρό μήνυμα κατά της βίας και υπέρ της ισότητας. Η ανταπόκριση ήταν τεράστια με αποτέλεσμα έξω από τη Λότζια να δώσουν το «παρών» εκατοντάδες πολίτες άνδρες και γυναίκες.  

Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε ο «Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου» με τη συνδιοργάνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμούς, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, του Αθλητικού Σωματείου Πήγασος και του Ομίλου Υπεραποστάσεων Κρήτης.

Ρόλο αφέτη στον αγώνα των παιδιών ανέλαβε ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ το «παρών» έδωσαν και εκπρόσωποι του Δήμου, της Περιφέρειας, των κομμάτων, της Αστυνομίας, του Ερυθρού Σταυρού και γενικά εκπρόσωποι των Φορέων του Ηρακλείου. Σημαντικό το μήνυμα που έστειλε στην ομιλία της η πρόεδρος του Συνδέσμου Μελών Γυναικών Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου κ. Μαρία Παχιαδάκη, η οποία κάλεσε μικρούς και μεγάλους να βοηθήσουν στην εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών.

Ξεχωριστή ήταν η παρουσία του 8χρονου Νικήτα Αστρινάκη, ο οποίος αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και παρέα με την μητέρα του θέλησε να πάρει μέρος στον αγώνα. Η διαφορετικότητα δύσκολα γίνεται αποδεχτή στη χώρα μας και αποτελεί άλλη μία αφορμή για λεκτική και ψυχική βία… Ο μικρός Νικήτας καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους  και μακάρι να αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα για τα νέα παιδιά.

Αρκετοί ήταν οι εθελοντές που βοήθησαν για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης, ανάμεσά τους οι κριτές στίβου, οι Batala που με τα τύμπανά τους έδωσε ρυθμό και ένταση στη διοργάνωση, η αστυνομία, ο Ερυθρός Σταυρός και πολλοί άλλοι.

Μέγας χορηγός ήταν τα Σούπερ Μάρκετ  Χαλκιαδάκης.

Όσον αφορά στους αγώνες, πραγματοποιήθηκαν σε τρεις κατηγορίες. Πρώτα αγωνίστηκαν τα παιδιά της Δ’ Δημοτικού με νικητή τον Φίλιππο Ξηρουχάκη. Ακολούθησε στη 2η θέση ο Μανώλης Χαιρέτης και τρίτος ο Άγγελος Μαρκετάκης στα αγόρια και στα κορίτσια, πρώτη ήταν η Κατερίνα Παπαχατζάκη, δεύτερη η Λιλλιάννα Τσέου και τρίτη η Χρύσα Γεωργιάδη.

Στην Ε’ και ΣΤ’ νικητής ήταν ο Ανδρέας Χατζημιχαήλ, ακολούθησε στη 2η θέση ο Σταύρος Φωτεινάκης και τρίτος ήταν ο Μιχάλης Μαραγκάκης, ενώ από τα κορίτσια νικήτρια ήταν η Χριστίνα Δοκιμάκη, δεύτερη η Αλεξάνδρα Σμυρνάκη και τρίτη η Ειρήνη Μαυρωμανωλάκη.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο του Ηρακλείου.


Photo

Photo

Photo

Photo

Photo

Photo

Photo

Photo

Photo

Photo

Photo

Photo

Photo

Photo

Photo

Photo

Photo