Αθλήσου και ξέχασε την κούραση της ημέρας

 Runbeat Team   11:10 28-01-2021  

Αθλήσου και ξέχασε την κούραση της ημέρας


Σίγουρα κάποια στιγμή στη ζωή μας θα έχουμε νιώσει κούραση ή δεν θα έχουμε την απαραίτητη ενέργεια για να γυμναστούμε. Αυτό μπορεί να ξεπεραστεί με διάφορους τρόπους, γιατί ως γνωστόν, δεν γίνεται να έχουμε όρεξη πάντα για γυμναστική.

Στην περίπτωση που δεν θέλουμε να αθληθούμε μόνοι μας, τότε η ομαδική γυμναστική θα μας κάνει καλό. Με την παρέα ξεχνιέται η κούραση που μπορεί να έχουμε μετά από μία δύσκολη μέρα. Παίρνοντας μέρος σε κάποιο group fitness activity, όπως για παράδειγμα τη Zumba, η γυμναστική αποκτά άλλο ενδιαφέρον με τους συμμετέχοντες να έρχονται πιο κοντά και να βρίσκουν ευκαιρίες για νέες φιλίες και παρέες.

Εάν παρατηρούμε πως κάθε μέρα είμαστε εξαντλημένοι μετά ή ακόμα και πριν γυμναστούμε, πρέπει να λάβουμε υπόψιν την περίπτωση να ακολουθούμε λάθος πρόγραμμα. Εάν αυτό ισχύει, τότε πρέπει κάθε μέρα να γυμναζόμαστε λιγότερο, γιατί όπως φαίνεται δεν το αντέχει ο οργανισμός μας. Ακόμα και ένα 15λεπτο αν αφιερώσουμε την μέρα στην άθληση, τότε μπορούμε μακροπρόθεσμα να έχουμε αποτελέσματα. Οι ειδικοί επίσης λένε ότι ένας τρόπος να ξεπεράσουμε την κούραση είναι να ξεκινήσουμε τη γυμναστική με σκοπό να αθληθούμε για 15 λεπτά και στη συνέχεια το σώμα μας θα συνηθίσει και θα είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε.

Το stretching είναι επίσης μία μορφή άσκησης που δεν χρειάζεται πολλή ενέργεια. Κάνουμε λίγο stretching, τεντώνουμε τους μύες μας και συνεχίζουμε την μέρα μας. Μία ακόμα συμβουλή για να… αποφύγουμε μία μέρα το κανονικό μας πρόγραμμα γυμναστικής, είναι να κάνουμε ένα σετ κοιλιακούς. Το να γυμνάσουμε τους κοιλιακούς και γενικότερα τον πυρήνα του σώματός μας, μπορεί ακόμα και να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε πιθανά προβλήματα στη στάση του σώματός μας.

Από εκεί και πέρα, αν αισθανόμαστε κουρασμένοι ή δεν έχουμε ενέργεια να αθληθούμε, ας κάνουμε μερικές δουλειές του σπιτιού. Το σκούπισμα, το σφουγγάρισμα και οτιδήποτε άλλο μπορούμε να κάνουμε στο σπίτι μας γυμνάζει το σώμα μας, έστω και αν δεν το καταλαβαίνουμε. Οι δουλειές του σπιτιού μας διατηρούν συνεχώς σε κίνηση, συνεπώς διάφορες μυϊκές ομάδες γυμνάζονται αερόβια.

Ένας ακόμα καλός τρόπος να ξεχάσουμε την κούραση μας, είναι να δοκιμάσουμε κάποιο πρόγραμμα γυμναστικής σε τη βοήθεια της τηλεόρασης. Το λεγόμενο TV Workout δηλαδή. Τα προγράμματα αυτά, είναι δημιουργημένα από ειδικούς και περιλαμβάνουν ασκήσεις που δεν χρειάζονται ούτε χώρο, ούτε χρόνο. Από squatsμέχρι επιτόπιο τρέξιμο, οι ασκήσεις ενός τηλεοπτικού προγράμματος μας καθοδηγούν σωστά και μας δίνουν μία αίσθηση personal training.

Σε τελική ανάλυση όμως, υπάρχουν μέρες που το σώμα μας χρειάζεται την ξεκούραση περισσότερο από την άθληση. Αν είμαστε πραγματικά κουρασμένοι από τη γυμναστική ή λόγω κάποιου άλλου παράγοντα, ας πάρουμε μία μέρα «ρεπό». Δεν πειράζει αν κοιμηθούμε ή χαλαρώσουμε, αυτό θα αποτελέσει μία βοήθεια για την αποκατάσταση μας και το «γέμισμα» των μπαταριών μας για τη συνέχεια.