Αυτά είναι τα παπούτσια που απαγορεύονται στα πανελλήνια πρωταθλήματα Ημιμαραθωνίου και Μαραθωνίου-Όλη η λίστα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας

 Runbeat Team   17:50 28-07-2021  

Αυτά είναι τα παπούτσια που απαγορεύονται στα πανελλήνια πρωταθλήματα Ημιμαραθωνίου και Μαραθωνίου-Όλη η λίστα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας


Με αφορμή το Άρθρο 5 των τεχνικών κανονισμών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου, οι αθλητές ου συμμετέχουν στα πανελλήνια πρωταθλήματα Ημιμαραθωνίου και Μαραθωνίου θα πρέπει να φορούν συγκεκριμένα παπούτσια κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ για το ερχόμενο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου:

"Με αφορμή το άρθρο 5 των Τεχνικών Κανονισμών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (World Athletics) για τη χρήση αγωνιστικών παπουτσιών, οι αθλητές και αθλήτριες θα κληθούν κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής, να επιδεικνύουν στους υπεύθυνους Κριτές τα αγωνιστικά τους παπούτσια με τα οποία θα συμμετέχουν στον αγώνα. Τα αγωνιστικά παπούτσια κατ’ αρχάς θα ελέγχονται από τους Κριτές και κατόπιν θα φωτογραφίζονται προκειμένου τηρηθεί αρχείο ώστε να γίνει σύγκριση κατά τον τερματισμό, με τα παπούτσια που τελικά θα αγωνιστούν.

 Με αφορμή το Άρθρο 5 των Τεχνικών Κανονισμών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου, τα σωματεία και οι αθλητές θα πρέπει να προβούν στις ακόλουθες χρήσιμες και ουσιώδεις ενέργειες:

· να ενημερωθούν άμεσα για το θέμα από τους σχετικούς συνδέσμους που παρατίθενται στην προκήρυξη

· να διαβάζουν με προσοχή τις σχετικές οδηγίες που θα περιλαμβάνεται πλέον στις Προκηρύξεις όλων των Πρωταθλημάτων,

· να συμβουλεύονται την επικαιροποιημένη λίστα μοντέλων της παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (W.A.) ΠΡΙΝ προβούν σε αγορά αγωνιστικών παπουτσιών. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (W.A.) θα επικαιροποιεί σε τακτά χρονικά διαστήματα τις λίστες με τα επιτρεπόμενα και μη επιτρεπόμενα μοντέλα που κυκλοφορούν στην αγορά,

· οι αθλητές που πρόκειται να αγωνιστούν και διατηρούν αμφιβολία ως προς την εγκυρότητα χρήσης των αγωνιστικών τους παπουτσιών, να προσέρχονται στον αγώνα έχοντας προνοήσει και για άλλη εναλλακτική και αποδεκτή λύση".

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τη λίστα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας με τα παπούτσια που επιτρέπεται και δεν επιτρέπεται να φορούν οι αθλητές κατά τη διάρκεια των αγώνων.


*Προσοχή: Οι αθλητές θα πρέπει να καταφεύγουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα στη σχετική λίστα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για τυχόν αλλαγές.