Αυτός είναι ο «λαγός» που θα οδηγήσει τον Βekele προς το Παγκόσμιο ρεκόρ

 Runbeat Team   17:44 24-09-2021  

Αυτός είναι ο «λαγός» που θα οδηγήσει τον Βekele προς το Παγκόσμιο ρεκόρ


Ο Kenenisa Bekele θα κυνηγήσει το παγκόσμιο ρεκόρ στον μαραθώνιο του Βερολίνου την ερχόμενη Κυριακή, επιστρέφοντας στους αγώνες μετά από αρκετό καιρό. Ο αγώνας της Κυριακής συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα, με τον Bekele να στοχεύει σε χρόνο καλύτερο από το 2:01.39 του Eliud Kipchoge.

Το ατομικό ρεκόρ του Bekele είναι μόλις δύο δευτερόλεπτα μακριά (2:01:41) από τη συγκεκριμένη επίδοση, και εάν όλες οι συνθήκες είναι ιδανικές, θα έχει την ευκαιρία να προσπαθήσει για την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών σε επίσημο αγώνα. Όπως είναι φυσικό, για να φτάσει στον στόχο του, ο Bekele θα χρειαστεί τη βοήθεια του pacemaker που θα τον συνοδεύσει.

 

Ο «λαγός» που θα χρησιμοποιήσει ο κορυφαίος δρομέας θα είναι ο Philemon Kacheran (στην μέση στην φωτογραφία). O Κενυάτης θα λάβει μέρος στον αγώνα μαζί με τον Bekele, έχοντας ατομικό ρεκόρ 2:06.05. Η συνεργασία των pacemakers με τους δρομείς είναι πολύ σημαντική για να επιτευχθεί μία κορυφαία επίδοση.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το 2016 ο Wilson Kipsang βοήθησε τον Bekele να τρέξει 2:03:03 και να χάσει για μόλις πέντε δευτερόλεπτα το παγκόσμιο ρεκόρ, ενώ το 2019 ο Birhanu Legese τον «έσπρωξε» προς το ατομικό του ρεκόρ (2:01:41).