Εγκατέλειψε ο Παπαμιχαήλ στα 35χλμ-«Δεν ήταν η μέρα μου, επόμενος στόχος οι Ολυμπιακοί Αγώνες»

 Runbeat Team   10:40 24-08-2023  

Εγκατέλειψε ο Παπαμιχαήλ στα 35χλμ-«Δεν ήταν η μέρα μου, επόμενος στόχος οι Ολυμπιακοί Αγώνες»


Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ δεν κατάφερε να τερματίσει στον αγώνα των 35 χιλιομέτρων βάδην, αφού αντιμετώπισε κάποια στομαχικά προβλήματα κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς του.

Ο κορυφαίος Έλληνας βαδιστής που πριν λίγες ημέρες αγωνίστηκε και στα 20 χιλιόμετρα βάδην δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την προσπάθειά του στον σημερινό αγώνα, εγκαταλείποντας στο 26ο χιλιόμετρο. Όπως τόνισε, πλέον εστιάζει την προσοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 που θα γίνουν στο Παρίσι το ερχόμενο καλοκαίρι.

 

Όσα δήλωσε ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ στην κάμερα της ΕΡΤ:

«Είχα κάποιες στομαχικές διαταραχές από το 17ο χλμ. Δεν ήταν η μέρα μου. Προσπάθησα, έσφιξα τα δόντια, σε συνδυασμό με την υψηλή θερμοκρασία και την υγρασία. Θα μπορούσα να τερματίσω, αλλά θα ταλαιπωριόμουνα πάρα πολύ. Βέβαια όλα αυτά σε συνδυασμό με την πρώτη κούρσα των 20 χλμ και την κούραση που είχα από την πρώτη κούρσα, έφερε αυτή τη μικρή ταλαιπωρία.

Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο πόσο πολύ ταλαιπωρήθηκε το σώμα στην πρώτη κούρσα. Σε μας οι συνθήκες δεν ήταν πολύ καλές στην πρώτη κούρσα με την υψηλή θερμοκρασία αυτό ταλαιπωρεί το σώμα. Για μένα όμως είναι ένα θετικό πρόσημο. Έκανα ένα season best στα 20χλμ και είναι ένα καλό αποτέλεσμα για μένα. Συνεχίζουμε, του χρόνου έχουμε Ολυμπιακούς αγώνες. Έχουμε πολλά χρόνια στην πλάτη μας. Θέλω να πιστεύω ότι θα είμαι και εκεί και έπειτα να πάρουν τη σκυτάλη κάποια νέα παιδιά από πίσω».