Eliud Kipchoge: Δεν αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα την καταπολέμηση του ντόπινγκ

 Runbeat Team   10:43 22-12-2022  

Eliud Kipchoge: Δεν αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα την καταπολέμηση του ντόπινγκ


Ο δυο φορές Ολυμπιονίκης Μαραθωνίου και κάτοχος του Παγκοσμίου ρεκόρ, Eliud Kipchoge σχολίασε δημόσια τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα ντόπινγκ στην Κένυα που έχουν φέρει σε δυσμενή θέση τη χώρα του.

Μιλώντας στο Ίτεν κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Μαραθωνίου το περασμένο σαββατοκύριακο τόνισε: «Όλοι οι αθλητές θα πρέπει να εμπιστεύονται τη διαδικασία. Εάν κάνεις σωστά τη δουλειά σου θα έχεις και το ανάλογο αποτέλεσμα», είπε ο Kipchoge.

 

Ως ένας από τους καλύτερους μαραθωνοδρόμους όλων των εποχών, έχοντας κερδίσει τους 17 από τους 19 μαραθωνίους που έχει τρέξει ως τώρα, έχει σίγουρα τις γνώσεις να αναφερθεί στο θέμα του ντόπινγκ.

Όπως είπε, λοιπόν, «Αν είμασταν σοβαροί πάνω στα θέματα τυο ντόπινγκ – κι εμείς στην Κένυα δεν είμαστε- τότε όλοι οι προπονητές και οι προπονητικές ομάδες θα έπρεπε να είναι καταγεγραμμένες επίσημα και να γίνονται οι ανάλογοι έλεγχοι. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να γνωρίσουμε τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από κάθε ομάδα και αυτούς που διαχειρίζονται τον τρόπο προετοιμασίας των αθλητών».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν οι δηλώσεις και του τρεις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή ημιμαραθωνίου, Geoffrey Kamworor, ο οποίος τόνισε: «Οι αθλητές θα πρέπει να είναι υπομονετικοί και να εργάζονται σκληρά για να επιτύχουν τους στόχους της ζωής τους, αλλά όχι να χρησιμοποιούν απαγορευμένες ουσίες για την κατάκτηση του γρήγορου χρήματος».

Προς το παρόν η Κένυα έχει αποφύγει τον αποκλεισμό από τους αγώνες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, ωστόσο, εάν δεν παρθούν δραστικά μέτρα τίποτα δεν είναι δεδομένο.