Ένα βίντεο λίγων δευτερολέπτων δείχνει τη σημασία της τροφοδοσίας στον μαραθώνιο! (Vid)

 Runbeat Team   19:04 27-04-2022  

Ένα βίντεο λίγων δευτερολέπτων δείχνει τη σημασία της τροφοδοσίας στον μαραθώνιο! (Vid)


Πολύ σημαντικό ρόλο σε έναν μαραθώνιο παίζει η προπόνηση, το πλάνο, ο στόχος, η ψυχολογία, και πολλά άλλα για έναν δρομέα. Η επιτυχία περνάει από πολλά στάδια, που όλα πρέπει να είναι σε μία «ευθεία» για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

Προφανώς και ο παράγοντας «τύχη» παίζει επίσης σημαντικό ρόλο, είτε σε έναν ερασιτέχνη, είτε σε έναν επαγγελματία, ελίτ δρομέα. Η τροφοδοσία είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του μαραθωνίου σε όλα τα επίπεδα, και ένα βίντεο ελάχιστων δευτερολέπτων μας το αποδεικνύει για ακόμα μία φορά.





Ο ελίτ δρομέας Abraham Kiptoo, που ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του μαραθωνίου του Αμβούργου που έγινε την περασμένη Κυριακή, ήταν άτυχος σε έναν σταθμό τροφοδοσίας, καθώς λόγω του δυνατού ανέμου, έπεσε μέσα από τα χέρια του το μπουκάλι του.

Εκείνος όμως δεν το εγκατέλειψε, καθώς γνωρίζει τη σημασία της τροφοδοσίας κατά τη διάρκεια του αγώνα, και προτίμησε να σταματήσει, να γυρίζει πίσω και να το πάρει από το πάτωμα, «χάνοντας» ίσως σημαντικά δευτερόλεπτα, τα οποία μπορεί να ήταν ακόμα περισσότερα χωρίς το μπουκάλι.

Ο Kiptoo τερμάτισε στην 8η θέση με το εντυπωσιακό 2:06:59!

Δείτε το βίντεο: