Έτοιμος για τις προκλήσεις των βουνών των Σφακίων ο Andres Olivera

 Runbeat Team   13:22 08-10-2022  

Έτοιμος για τις προκλήσεις των βουνών των Σφακίων ο Andres Olivera


Κάθε χρόνο το Sfakia Sky Marathon συγκεντρώνει το ενδιαφέρον περισσότερων έμπειρων δρομέων ορεινού τρεξίματος. Φέτος η διοργάνωση έχει προγραμματιστεί για το διήμερο 29-30 Οκτωβρίου και το ενδιαφέρον είναι ιδιαίτερα μεγάλο.

 

Το Αθλητικό σωματείο αθλητών ορεινού τρεξίματος “Άρκαλος” έχει την ευθύνη των αγώνων, οι οποίοι τελούνται υπό την αιγίδα του Δήμου Σφακίων και της Περιφέρειας Κρήτης.

Το Σάββατο 29/10 θα πραγματοποιηθεί ο Sfakia Sky Marathon (43km, d+ 3000m) και την Κυριακή 30/10 ο Sfakia Vertical Run (4,5km, d+ 690m) με εκκίνηση μέσα από το ferry boat με το άνοιγμα του καταπέλτη.

Όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές «παρών» στη φετινή διοργάνωση και έτοιμος να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στα δύσβατα βουνά της Κρήτης θα είναι ο Andres Oliveira. Ένας αθλητής υψηλού επιπέδου που έχει αγωνιστεί κυρίως σε αγώνες της Λατινικής Αμερικής με τρομερά αποτελέσματα. Τα τελευταία χρόνια επισκέπτεται πιο συχνά την Ευρώπη με τελευταία του εμφάνιση την 4η θέση στον μαραθώνιο του Ιstria trail 100 by UTMB !

Μιλώντας για την πρόκληση που έχει μπροστά του στα Σφακιά τόνισε: «Μου αρέσει να ανεβαίνω στα βουνά και το να μπορεί κάποιος να ανέβει εκεί τρέχοντας το κάνει πιο ξεχωριστό! Περιμένω με ανυπομονησία το τέλος του μήνα για να αγωνιστώ στον Sfakia Sky Marathon και να τρέξω από το επίπεδο της θάλασσας στα 2454m και πάλι πίσω! Μια πραγματική πρόκληση για αυτούς που αγαπούν τις μεγάλες αναβάσεις, τα βουνά ,αλλά και την θάλασσα!» κατέληξε.