Νικητής ο Φώτης Ματσίγκος στον Sfakia Vertical Run

 Runbeat Team   12:59 01-11-2022  

Νικητής ο Φώτης Ματσίγκος στον Sfakia Vertical Run


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος ο αγώνα κάθετης ανάβασης Sfakia Vertical Run, ο οποίος πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 30/10 στο Λουτρό Σφακίων και τον οποίο διοργάνωσε το αθλητικό σωματείο δρομέων βουνού, Άρκαλος, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Σφακίων.

 

Πρόκειται για έναν αγώνα έκρηξης, δύναμης και αντοχής καθώς μέσα σε μόνο 4,5 χιλιόμετρα κερδίζει 690 μέτρα θετικής υψομετρικής.

Οι περίπου 180 αθλητές και αθλήτριες πήραν το πρωί της Κυριακής το ferryboat από το λιμάνι της Χώρας Σφακίων, έφτασαν στο Λουτρό και μέσα από το καράβι δόθηκε η εκκίνηση του αγώνα. Αρχικά οι δρομείς διένυσαν μία απόσταση 500μ. στο παραλιακό μέτωπο του Λουτρού στο οποίο δεν υπάρχουν δρόμοι και αυτοκίνητα και αμέσως μετά ανηφόρησαν για το βραχώδες μονοπάτι προς το εκκλησάκι της Αγίας Αικατερίνης. Το μονοπάτι αυτό έχει μήκος 3,1χλμ και κερδίζει 690 μέτρα θετικής υψομετρικής!

Ο Φώτης Ματσίγκος ήταν αυτός που έκλεψε την παράσταση καθώς διένυσε τη δύσκολη και ανηφορική απόσταση σε 37:07 κατακτώντας την 1η θέση. Δεύτερος, με μικρή διαφορά, ήταν ο Αντώνης Κωστάκης με 37:27 και τρίτος ο Αντώνης Πρωτοπαπαδάκης με 38:23.

Η Ελένη Καλλιτσάκη ήταν νικήτρια στις γυναίκες με χρόνο 50:59, δεύτερη ήταν η Καλλιόπη Λογοθέτη με 52:06 και την τριάδα έκλεισε η Αθηνά Παπαδάκη με 54:25.

Τα αποτελέσματα