Για 5η φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες η 35χρονη κάτοχος 9 μεταλλίων Allyson Felix!

 Runbeat Team   20:00 21-06-2021  

Για 5η φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες η 35χρονη κάτοχος 9 μεταλλίων Allyson Felix!


Μία από τις πιο επιτυχημένες αθλήτριες στην ιστορία των ΗΠΑ, η Allyson Felix κατάφερε να προκριθεί στην πέμπτη Ολυμπιάδα της καριέρας της. Η 35χρονη μητέρα και υπέρμαχος των γυναικείων δικαιωμάτων εξασφάλισε την παρουσία της στο Τόκιο μέσω των Ολυμπιακών Trials στίβου των Ηνωμένων Πολιτειών, τερματίζοντας στην δεύτερη θέση των 400 μέτρων γυναικών.

Νικήτρια του αγώνα αναδείχθηκε η Quenera Hayes με 49.78, η Felix πήρε την πολυπόθητη πρόκριση με χρόνο 50.02, ενώ τρίτη τερμάτισε η Wadeline Jonathas, μόλις ένα κλάσμα του δευτερολέπτου πίσω της, με 50.03.

Η Felix είχε πει σε πρόσφατη συνέντευξή της πως η πρόκριση θα την έκανε πολύ χαρούμενη και υπερήφανη. «Έχω κάνει ένα μακρύ ταξίδι για να φτάσω έως εδώ. Συνεπώς, το επίτευγμα του να μπω στην Ολυμπιακή ομάδα θα με έκανε πολύ υπερήφανη» είχε δηλώσει η Felix, η οποία πανηγύρισε με την κόρη της, Camryn την μεγάλη της επιτυχία.

 

Η θρυλική δρομέας των ΗΠΑ έχει κατακτήσει 6 χρυσά και 3 ασημένια Ολυμπιακά μετάλλια και βρίσκεται πίσω μόνο από τον Carl Lewis, ο οποίος είχε καταφέρει να πάρει ένα παραπάνω στην πλούσια καριέρα του ως σπρίντερ. Η 35χρονη σπρίντερ είχε κάνει την πρώτη της εμφάνιση σε Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα το 2004 και αναμένεται η συμμετοχή της στο Τόκιο να είναι και η τελευταία της Ολυμπιάδα.

Η Allyson Felix και η νικήτρια Quenera Hayes πανηγυρίζουν μετά την πρόκρισή τους με τα παιδιά τους: