Γκούσιν, Μπελιμπασάκη και Σακοράφα επισκέφτηκαν τη μονάδα προστασίας παιδιού στην Πεντέλη

 Runbeat Team   16:03 24-01-2024  

Γκούσιν, Μπελιμπασάκη και Σακοράφα επισκέφτηκαν τη μονάδα προστασίας παιδιού στην Πεντέλη


Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα συνοδευόμενη από την πρωταθλήτρια του ύψους Τατιάνα Γκούσιν και την παλαιά πρωταθλήτρια των 400 μ. και πρόεδρο του συλλόγου των Ελλήνων αθλητών στίβου Μαρία Μπελιμπασάκη το πρωί της Τετάρτης (24/1) βρέθηκαν στη Μονάδα προστασίας παιδιού Πεντέλης.

Την αντιπροσωπεία του ΣΕΓΑΣ υποδέχθηκε ο διευθυντής της μονάδας Σπύρος Καραγκούνης και αφού παρέδωσε είδη πρώτης ανάγκης που είχαν συγκεντρώσει οι υπάλληλοι της ομοσπονδίας στίβου, κατευθύνθηκαν στην αίθουσα απασχόλησης των παιδιών.

 

Στη Μονάδα προστασίας παιδιών στην Πεντέλη που εντάσσεται στο κέντρο κοινωνικής πρόνοιας περιφέρειας Αττικής, φιλοξενούνται 30 παιδιά ηλικίας από λίγων μηνών έως 6 ετών. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες διατίθενται σε παιδιά που χρήζουν κοινωνικής φροντίδας, προστασίας και αποκατάστασης όταν δεν διαθέτουν το κατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον. 

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακαράφα στη συνάντηση που είχε με τον διευθυντή της μονάδας Σπύρο Καραγκούνη εξέφρασε τον θαυμασμό της για το έργο που γίνεται στην εγκατάσταση, ενώ συζήτησαν και για περεταίρω δράσεις που θα γίνουν από την πλευρά της ομοσπονδίας προκειμένου να σταθεί αρωγός σε αυτή την προσπάθεια. Μάλιστα η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ πρότεινε να παρευρεθούν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο ΣΕΦ παιδιά που φιλοξενούνται στις δομές προκειμένου να δουν από κοντά τους πρωταθλητές μας. 

Στον διευθυντή της μονάδας η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ παρέδωσε ένα αναμνηστικό δώρο για την επίσκεψη με μασκότ από παλαιές διοργανώσεις του στίβου, τα συλλεκτικά μετάλλια του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας και ένα Κύπελλο που απονέμεται στα Πανελλήνια πρωταθλήματα στίβου.

Η Τατιάνα Γκούσιν και η Μαρία Μπελιμπασάκη για περισσότερο από μια ώρα βρέθηκαν στην αίθουσα απασχόλησης των παιδιών όπου έπαιξαν μαζί τους και μοιράσαν χαμόγελα και άπειρες αγκαλιές. 

Οι δύο πρωταθλήτριες μάλιστα υποσχέθηκαν στους μικρούς φίλους τους ότι θα επαναλάβουν άμεσα την επίσκεψη τους! Αυτό μπορεί να γίνει με απλό τρόπο δηλώνοντας κάποιος εθελοντής στην συγκεκριμένη δομή, επικοινωνώντας με την κοινωνική υπηρεσία του ιδρύματος στο 213 2059852 – 858.