Επιστροφή της Πετρουλάκη, ντεμπούτο της Μπελιμπασάκη στο Γύρο της Σητείας

 Runbeat Team   10:48 12-12-2022  

Επιστροφή της Πετρουλάκη, ντεμπούτο της Μπελιμπασάκη στο Γύρο της Σητείας


Τον τόπο καταγωγής του επέλεξαν η Ελευθερία Πετρουλάκη και η Μαρία Μπελιμπασάκη για την πρώτη να επιστρέψει στους αγώνες μετά από αρκετό διάστημα αποχής και για τη δεύτερη να κάνει ουσιαστικά το ντεμπούτο της στις μεγάλες αποστάσεις έχοντας εγκαταλείψει πλέον τον πρωταθλητισμό στο στίβο.

 

Η Ελευθερία Πετρουλάκη, η νικήτρια του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας το 2019, απείχε τα τελευταία χρόνια από τους αγώνες καθώς έμεινε έγκυος και έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί. Πλέον, όμως φαίνεται ότι είναι έτοιμη να επιστρέψει στη δράση και το δήλωσε με την παρουσία της στον Γύρο Σητείας όπου τερμάτισε 1η στον αγώνα των 10.000μ. γυναικών με χρόνο 34:52. Μάλιστα ήταν 3η στη γενική κατηγορία ανδρών-γυναικών.

Πρώτη στην ηλικιακή κατηγορία 30-39 ήταν και η Μαρία Μπελιμπασάκη στα 5.000μ. των γυναικών με χρόνο 20:32, ενώ ήταν 5η στη γενική των γυναικών. Η Λασιθιώτισσα πρωταθλήτρια των 200μ. εγκατέλειψε τον πρωταθλητισμό λόγω του σοβαρού προβλήματος που αντιμετώπισε στο πόδι της, όμως δεν εγκατέλειψε τον αθλητισμό και ως φαίνεται το τρέξιμο δεν της δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα.

Έτσι, χθες συμμετείχε στα 5.000μ. και είχε μία αρκετά καλή επίδοση για το ντεμπούτο της σε αγώνα δρόμου.

Όπως αναφέραμε και στο ξεκίνημα η επιλογή του αγώνα δεν ήταν καθόλου τυχαία καθώς και οι δύο κατάγονται από τη Σητεία.