Η Gidey κατέκτησε το βραβείο Fair Play 2023 (Vid)

 Runbeat Team   19:25 09-12-2023  

Η Gidey κατέκτησε το βραβείο Fair Play 2023 (Vid)


Η Λετεσενμπέτ Γκίντεϊ από την Αιθιοπία, αναδείχθηκε νικήτρια του Διεθνούς Βραβείου Fair Play στο πλαίσιο των World Athletics Awards 2023.

Μετά από υποψηφιότητες που τέθηκαν από τους φιλάθλους, τα μέλη της Διεθνούς Επιτροπής Δίκαιου Παιχνιδιού (CIFP) και της World Athletics συγκρότησαν μια κριτική επιτροπή για να αποφασίσουν μέσα από έναν μικρό κατάλογο. Στην συνέχεια ζητήθηκε από τους θαυμαστές να ψηφίσουν μέσω των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης της World Athletics για την στιγμή που θεώρησαν ότι ήταν το καλύτερο παράδειγμα του ευ αγωνίζεσθαι.

Αυτές οι βαθμολογίες συνδυάσθηκαν με τις ψήφους της κριτικής επιτροπής για να καθοριστούν τρεις φιναλίστ, προτού επιλεχθεί η Γκίντεϊ ως νικήτρια.

 

Η στιγμή του Fair play που χάρισε το βραβείο στην Γκίντεϊ, σημειώθηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Βουδαπέστης. Αφού κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στα 10.000 μ. η δρομέας από την Αιθιοπία επέστρεψε για να παρηγορήσει την Ολλανδή, Σιφάν Χασάν, η οποία έχασε την ισορροπία της στην τελική ευθεία και λίγο πριν τον τερματισμό.

«Οταν έπεσε η Σιφάν, η καρδιά μου ράγισε. Ξέρω το συναίσθημα της αποτυχίας», είπε η Γκίντεϊ και πρόσθεσε: «Οταν οι άνθρωποι είναι χαρούμενοι, είμαι χαρούμενη και νιώθω λυπημένη όταν λυπούνται. Είμαι χαρούμενη που έλαβα το βραβείο για το 2023. Σας ευχαριστώ».

Σημειώνεται, ότι το CIFP ιδρύθηκε πριν από 60 χρόνια για να προωθήσει τις αρχές του ευ αγωνίζεσθαι στον αθλητισμό, που είναι δίκαιος ανταγωνισμός, σεβασμός, φιλία, ομαδικό πνεύμα, ισότητα και αθλητισμός χωρίς ντόπινγκ. Τιμά όσους σέβονται τους γραπτούς και άγραφους κανόνες του αθλητισμού, που περιλαμβάνουν την ακεραιότητα, την αλληλεγγύη, την ανεκτικότητα, την φροντίδα, την αριστεία και την χαρά, και που αποτελούν παράδειγμα για τους άλλους, εντός και εκτός γηπέδου. 

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ