Letesenbet Gidey: Με τρία παγκόσμια ρεκόρ στις αποσκευές της κυνηγάει το τέταρτο στο Μαραθώνιο της Βαλένθια (Vid)

 Runbeat Team   17:32 29-10-2022  

Letesenbet Gidey: Με τρία παγκόσμια ρεκόρ στις αποσκευές της κυνηγάει το τέταρτο στο Μαραθώνιο της Βαλένθια (Vid)


H Letesenbet Gidey βρίσκεται στην τελική φάση της προετοιμασίας της στην Αιθιοπία, ενόψει του μεγάλου αγώνα που θα γίνει στις 4 Δεκεμβρίου, του μαραθωνίου της Βαλένθια, εκεί όπου θα πραγματοποιήσει – με μεγάλες προσδοκίες – το ντεμπούτο της στην απόσταση. Στο πιο πρόσφατο μίνι ντοκιμαντέρ της NN Running Team, η κάτοχος τριών παγκόσμιων ρεκόρ μιλάει για τη νέα πρόκληση στην καριέρα της, τον μαραθώνιο.

 

Η Gidey μιλάει για τη νεαρή ηλικία της, όταν πάντα είχε στο μυαλό της να γίνει πιλότος ή γιατρός και δεν της άρεσε το τρέξιμο. Με αφορμή την παρότρυνση ενός δασκάλου της, η Gidey τελικά ασχολήθηκε επαγγελματικά με το τρέξιμο και έφτασε να έχει στην κατοχή της το παγκόσμιο ρεκόρ στα 5 χιλιόμετρα με 14:06.62, στα 10 χιλιόμετρα με 29:01.03 και στον ημιμαραθώνιο με 1:02:52. Στο βίντεο την βλέπουμε να μιλάει για την ζωή της, τον αθλητισμό και την οικογένειά της.

Στο βίντεο μιλάει και ο προπονητής της ταλαντούχας αθλήτριας, Haile Eyasu, ο οποίος μεταξύ άλλων τονίζει ότι στόχος τους είναι το παγκόσμιο ρεκόρ σε όλες τις αποστάσεις, από τα 5 χιλιόμετρα έως τον μαραθώνιο. Τα τρία από τα τέσσερα βήματα έχουν ολοκληρωθεί και το μόνο που μένει είναι να παλέψει για το ρεκόρ στον μαραθώνιο, το οποίο έχει στην κατοχή της η Brigid Kosgei με 2:14:04 από το 2019 σε μικτό αγώνα και η Mary Jepkosgei Keitany σε αγώνα μόνο με γυναίκες με χρόνο 2:17:01.