Η Hassan άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να τρέξει μαραθώνιο με στόχο το sub 2:10!

 Runbeat Team   16:22 30-08-2021  

Η Hassan άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να τρέξει μαραθώνιο με στόχο το sub 2:10!


Σε πρόσφατο βίντεό του, ο Floris Gierman μίλησε με τον Eliud Kipchoge σχετικά με την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κάτι το οποίο ξεχώρισε όμως, ήταν μία συζήτηση που αποκάλυψε, μεταξύ της Hassan και του Kipchoge που θριάμβευσε ξανά στον μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων.

 

Πιο συγκεκριμένα, η Hassan που μόλις είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στα 5 και τα 10 χιλιόμετρα και το χάλκινο στα 1.500 στο Τόκιο, φέρεται να ρώτησε τον Κενυάτη σχετικά με το ποιο είναι το «μυστικό» για να τρέξει κανείς μαραθώνιο σε λιγότερο από 2 ώρες και 10 λεπτά. Ο Kipchoge είναι ο πιο κατάλληλος για να απαντήσει, καθώς είναι ο μόνος άνθρωπος στην ιστορία, που έστω και ανεπίσημα, έχει τρέξει μαραθώνιο σε λιγότερες από 2 ώρες.

O Eliud Kipchoge απάντησε πως αυτό θα ήταν ένα πολύ μεγάλο project, καθώς ποτέ καμία γυναίκα δεν έχει τρέξει έναν sub – 2:10 μαραθώνιο. Ο Κενυάτης χρησιμοποιεί ως μότο πάντα το «No human is limited», με την ίδια τη Hassan να αφήνει ουσιαστικά ανοικτό το ενδεχόμενο μεταπήδησής της στον μαραθώνιο, αλλά και το πιθανό σχέδιό της να επιχειρήσει ένα παρόμοιο κατόρθωμα με το Ineos Challenge της Βιέννης.

Το παγκόσμιο ρεκόρ σε μαραθώνιο στις γυναίκες είναι 2:14:04 και το έχει στην κατοχή της η Brigid Kosgei από το 2019 στο Σικάγο.

Δείτε παρακάτω το σχετικό απόσπασμα: