Η μοναδική ιστορία του Joshua Cheptegei: Από τα μετάλλια στο Τόκιο, στα σχολεία στην Ουγκάντα (Vid)

 Runbeat Team   17:20 06-09-2021  

Η μοναδική ιστορία του Joshua Cheptegei: Από τα μετάλλια στο Τόκιο, στα σχολεία στην Ουγκάντα (Vid)


Ο Joshua Cheptegei έχει αποδείξει πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν, πως εκτός από ένας εκ των κορυφαίων αθλητών παγκοσμίως, είναι και μοναδικός σαν άνθρωπος, καθώς έχει ως σκοπό της ζωής του να βοηθήσει ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Ο δρομέας από την Ουγκάντα που έχει στην κατοχή του το παγκόσμιο ρεκόρ στα 5 και τα 10 χιλιόμετρα και κατέκτησε ένα χρυσό και ένα ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μίλησε για το όνειρό του στην κάμερα του BBC News Africa. Το βίντεο είναι μαγνητοσκοπημένο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όμως ο νεαρός δρομέας εκτός από το όνειρό του για διάκριση στην Ιαπωνική πρωτεύουσα αναλύει και τις σκέψεις του για την πατρίδα του.

 

Ο Cheptegei κάνει τα πάντα για να βοηθήσει ανθρώπους που έχουν ανάγκη, ρίχνοντας το βάρος στη νεολαία της Ουγκάντας. Πρόσφατα, ανακοίνωσε πως έχει σκοπό να δημιουργήσει ένα αθλητικό κέντρο για τα παιδιά της πατρίδας του, ενώ στο βίντεο του BBC, μας ξεναγεί σε ένα σχολείο που έχει αναλάβει στην χώρα. Εκτός από βελτιωτικά έργα στο κτίριο, ο κορυφαίος δρομέας βοηθάει ακόμα και στη διδασκαλία, καθώς έχει πτυχίο λογοτεχνίας και φιλολογίας.

Όσον αφορά τις αθλητικές του επιδόσεις, ο Cheptegei αναφέρει πως «Μπορώ να τρέξω ακόμα γρηγορότερα», ενώ σε σχέση με τη ζωή στην Ουγκάντα, τονίζει πως «Πιστεύω ότι η εκπαίδευση μεταμορφώνει την κοινωνία, είναι κάτι το πολύ βασικό».

Δείτε το βίντεο του BBC News Africa: