10.000 μέτρα ανδρών: Χρυσός Ολυμπιονίκης ο Barega - νίκησε Cheptegei και Kiplimo!

 Runbeat Team   15:16 30-07-2021  

10.000 μέτρα ανδρών: Χρυσός Ολυμπιονίκης ο Barega -  νίκησε Cheptegei και Kiplimo!


To πρώτο χρυσό μετάλλιο στην καριέρα του στον μεγαλύτερο αγώνα της ημέρας για τον στίβο πήρε ο Αιθίοπας Selemon Barega! Σε έναν εκπληκτικό αγώνα που κρίθηκε στον τελευταίο γύρο, ο Barega αναδείχθηκε νικητής, αντέχοντας στην πίεση των Joshua Cheptegei και Jacob Kiplimo.

Ο δρομέας από την Αιθιοπία είναι ο νέος Ολυμπιονίκης μετά τις δύο σερί κατακτήσεις του Mo Farah στα 10.000 μέτρα των ανδρών, σημειώνοντας χρόνο 27:43.22. Το ασημένιο και το χάλκινο μετάλλιο πήγαν στα μεγάλα φαβορί του αγώνα, που στο τελευταίο μέρος της κούρσας ανέβασαν κατά πολύ στροφές και βρέθηκαν πολύ κοντά ακόμα και στη νίκη. Ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ Joshua Cheptegei τερμάτισε σε 27:43.63, σημειώνοντας την καλύτερη φετινή του επίδοση και ο δρομέας με την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο, ο Jacob Kiplimo τερμάτισε τρίτος σε 27:43.88.

 

Εξαιρετική ήταν η εμφάνιση του Καναδού Mohammed Ahmed, που βρέθηκε στην πρώτη θέση αλλά τερμάτισε 6ος, ενώ την εξάδα συμπλήρωσαν οι Berihu Aregawi (Αιθιοπία, 27:46.16) και Grant Fisher (ΗΠΑ, 27:46.39).

Δύο δρομείς δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τον αγώνα και αποχώρησαν. Ο λόγος για τον Stephen Kissa από την Ουγκάντα που βρισκόταν στην πρώτη θέση στο πρώτο μισό περίπου του αγώνα, αλλά και για τον Βρετανό Sam Atkin. Εντυπωσιακός ήταν και ο Αυστραλός Patrick Tiernan, που κατέρρευσε πριν τον τερματισμό αλλά κατάφερε να βρει τη δύναμη να σηκωθεί και να συνεχίσει τον αγώνα, τον οποίο μάλιστα τερμάτισε σε 28:35.06, πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή του επίδοση.

Τα τελικά αποτελέσματα του αγώνα: