Insight View: 400αρια σε υψόμετρο 2.600 μέτρων (Vid)

 Runbeat Team   14:06 15-03-2021  

Insight View: 400αρια σε υψόμετρο 2.600 μέτρων (Vid)


Βίντεο από την προπόνηση του ίδιου και της ομάδας του δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ο Luis Orta.

Ο Βενεζουελάνος δρομέας, ο οποίος είναι κάτοχος αρκετών ρεκόρ στην χώρα του (10 χλμ, ημιμαραθωνίου) μας δείχνει τον τρόπο που προπονείται την περίοδο που βρίσκεται στην Κολομβία και την Paipa. Εκτός από τον Orta, στην προπόνηση συμμετέχουν και δύο Ολυμπιονίκες από την Ουρουγουάη, ο Martin Cuestas και ο Nicolas Cuestas (2:11:42 NR σε επίπεδο μαραθωνίου). Από εκεί και πέρα, στο γκρουπ βρέθηκε επίσης ένας φίλος του Orta, αλλά και ένας ακόμα δρομέας από τη Βενεζουέλα, ο Marvin Blanco, ο οποίος είναι γυμναστής.

 

Το πρόγραμμά τους περιελάμβανε 20x400 με 60 δευτερόλεπτα ξεκούρασης ανάμεσα στα σετ. Η προπόνηση στη χώρα της Λατινικής Αμερικής έγινε σε υψόμετρο 2.600 μέτρων και σε Στάδιο, με τον ίδιο να λέει πως απολαμβάνει την προπόνηση στο συγκεκριμένο μέρος. Με τα 400αρια με διακοπές, οι αθλητές είναι σε θέση να βελτιώσουν την αντοχή τους σταδιακά, αλλά και να «ανεβάσουν» τις επιδόσεις τους, καλύπτοντας μία συνολική απόσταση 8 χιλιομέτρων.

Δείτε παρακάτω το χαρακτηριστικό βίντεο από τo λογαριασμό του Luis Orta: