Σφοδρή αντίδραση της δρομικής κοινότητας για τον 6χρονο που τερμάτισε σε μαραθώνιο!

 Runbeat Team   19:25 06-05-2022  

Σφοδρή αντίδραση της δρομικής κοινότητας για τον 6χρονο που τερμάτισε σε μαραθώνιο!


Πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει ο τερματισμός ενός 6χρονου αγοριού σε μαραθώνιο των ΗΠΑ που έγινε πριν από λίγες ημέρες.

 

Το νεαρό αγόρι έλαβε μέρος μαζί με τους γονείς και τα αδέρφια του στον αγώνα Flying Pig Marathon στο Σινσινάτι των ΗΠΑ και κατάφερε με μεγάλη δυσκολία να τερματίσει σε 8 ώρες και 35 λεπτά, μαζί με την οικογένειά του.





H συμμετοχή του νεαρού αγοριού σήκωσε θύελλα αντιδράσεων της δρομικής κοινότητας, κυρίως στα social media, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι άλλα δύο παιδιά της οικογένειας που έτρεξαν στον αγώνα είναι κάτω των 12 ετών.

Όπως είναι φυσικό, οι αντιδράσεις προήλθαν από τις βλάβες που μπορεί να προκληθούν στο σώμα του παιδιού, το οποίο ακόμα βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης. Η ενασχόληση με τον μαραθώνιο είναι κάτι που δεν συνιστάται πριν την εφηβεία, καθώς υπάρχει κίνδυνος να υπάρξουν στο μέλλον μυοσκελετικά προβλήματα, αλλά και άλλου τύπου αρνητικές επιπτώσεις.

Αυτός είναι και ο λόγος που όλοι όσοι εγγράφονται σε έναν μαραθώνιο πρέπει να είναι άνω των 18 ετών. Το αγόρι σταμάτησε πολλές φορές κλαίγοντας στη διαδρομή, με τους γονείς του να του υπόσχονται πατατάκια στον επόμενο σταθμό, αλλά και στον τερματισμό.

Μετά πάντως από την αρνητική δημοσιότητα που έλαβε το θέμα, οι διοργανωτές του αγώνα αναγκάστηκαν να απολογηθούν και να αφαιρέσουν το 6χρονο παιδί από τα επίσημα αποτελέσματα.