Η προπόνηση μπορεί να γίνει γιατρειά για τους μικρούς αθλητές και αθλήτριες

 Runbeat Team   17:12 11-01-2022  

Η προπόνηση μπορεί να γίνει γιατρειά για τους μικρούς αθλητές και αθλήτριες


Μία πολύ όμορφη πρωτοβουλία πήρε η Ακαδημία Στίβου του Γυμναστικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Ηρακλής 1908 με στόχο την περαιτέρω στήριξη των μικρών αθλητών και αθλητριών του.

Με σύνθημα «Ας το αντιμετωπίσουμε με φροντίδα» ζητά από τους γονείς να ενημερώνουν, χωρίς λεπτομέρειες, για τυχόν δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην οικογένειά τους τα παιδιά προκειμένου μέσα από την προπόνηση να έχουν τη δυνατότητα να περάσουν ξέγνοιαστα και να ξεχάσουν τα προβλήματά τους. Η ανακοίνωση του ΓΣ Ηρακλής 1908 αναφέρει: «Αν η οικογένειά σας βιώνει μία δύσκολη περίοδο στο σπίτι, θα θέλαμε πολύ να προσφέρουμε επιπλέον στήριξη στο παιδί σας, μέσω της προπόνησής μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι δεν είναι πάντα δυνατόν να μοιραζόμαστε προσωπικές λεπτομέρειες και αυτό είναι εντάξει.

 

Αν λοιπόν το παιδί σας έρχεται στην προπόνηση μετά από μία δύσκολη ημέρα, νύχτα ή εβδομάδα θα σας παρακαλούσαμε να μας στείλετε από πριν το εξής μήνυμα: «Ας το αντιμετωπίσουμε με φροντίδα».

Δε χρειάζεται να πούμε, να ρωτήσουμε ή να κάνουμε τίποτα άλλο. Αυτό θα μας βοηθήσει να γνωρίζουμε ότι το παιδί, ίσως να χρειάζεται περισσότερο χρόνο, υπομονή ή βοήθεια κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Επικοινωνία: Ελεονώρα Ρωσιάδου (τηλ. 6973443030, Μαρία Δούμου (τηλ. 6979990255)».

Σίγουρα πρόκειται για μία πολύ όμορφη και χρήσιμη πράξη που ίσως βρει μιμητές και άλλα σωματεία σε όλη την Ελλάδα.