Και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στίβου απέκλεισε από τις διοργανώσεις της Ρώσους και Λευκορώσους

 Runbeat Team   14:25 02-03-2022  

Και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στίβου απέκλεισε από τις διοργανώσεις της Ρώσους και Λευκορώσους


Ακολουθώντας τη… γραμμή της World Athletics, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στίβου ανακοίνωσε σήμερα ότι αποβάλλονται από κάθε διοργάνωσή της για το 2022 οι αθλητές και οι αθλήτριες από τη Ρωσία και την Λευκορωσία.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Η European Athletics αποφάσισε να επιβάλει κυρώσεις κατά των Ομοσπονδιών-μελών της Ρωσίας και της Λευκορωσίας. Η ομόφωνη απόφαση ελήφθη μετά από συζητήσεις των μελών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Στίβου που πραγματοποιήθηκε αργά χθες (1/2) το απόγευμα και είναι σύμφωνη με τη θέση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

 

Η απόφαση σημαίνει ότι όλοι οι αθλητές, το προσωπικό υποστήριξης και άλλοι αξιωματούχοι από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία θα αποκλειστούν από τη συμμετοχή σε οποιεσδήποτε εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκού Στίβου για το άμεσο μέλλον με άμεση ισχύ.

Στην περίπτωση της Ρωσίας, αυτό περιλαμβάνει όλους τους Εξουσιοδοτημένους Ουδέτερους Αθλητές (ANA), καθώς η Ρωσική Ομοσπονδία Στίβου (RusAF) είναι ήδη τιμωρημένη από το 2015 λόγω παραβιάσεων του ντόπινγκ.

Οι επερχόμενες ευρωπαϊκές διοργανώσεις στίβου περιλαμβάνουν το Ευρωπαϊκό Κύπελλο ρίψεων στη Λεϊρία της Πορτογαλίας (12-13 Μαρτίου), το Ευρωπαϊκό Κύπελλο 10.000 μέτρων στο Πασέ της Γαλλίας (28 Μαΐου), το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου που θα διεξαχθεί στο νησί Λα Πάλμας της Ισπανίας (1-3 Ιουλίου) και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου U18 που θα διεξαχθεί στην Ιερουσαλήμ του Ισραήλ. Και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου που θα διεξαχθεί στο Μόναχο της Γερμανίας (15-21 Αυγούστου).

Το συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας θα συνεδριάσει ξανά στις 6-8 Μαΐου στο Μόναχο της Γερμανίας, όπου θα συζητηθούν περαιτέρω μέτρα κατά της Αθλητικής Ομοσπονδίας της Λευκορωσίας, συμπεριλαμβανομένης της αναστολής λειτουργίας της».