Kipchoge: «Μερικές φορές έχω πρόβλημα να βρω κίνητρο»

 Runbeat Team   17:03 25-04-2022  

Kipchoge: «Μερικές φορές έχω πρόβλημα να βρω κίνητρο»


Ο κορυφαίος μαραθωνοδρόμος όλων των εποχών, Eliud Kipchoge παραδέχθηκε ότι αρκετές φορές έχει αντιμετωπίσει πρόβλημα στο να βρει κίνητρο. Αυτό είναι απόλυτα λογικό, καθώς έχει μία άκρως επιτυχημένη καριέρα, στην οποία έχει καταφέρει απίστευτα πράγματα, όπως το παγκόσμιο ρεκόρ στον μαραθώνιο και τα δύο σερί χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια στο αγώνισμα (με το… βλέμμα στο τρίτο).

 

Μιλώντας στο πρόσφατο webinar που διοργάνωσε η NN Running Team με αφορμή την συμπλήρωση πέντε ετών από την ίδρυσή της, ο Kipchoge είπε: «Μερικές φορές δυσκολεύομαι στο να βρω κίνητρο, αλλά με εμπνέουν τα μηνύματα όλου του κόσμου. Εμπνέω άτομα σε όλο τον κόσμο και μόνο αυτή η σκέψη είναι κάτι το οποίο μου δίνει την ενέργεια να σηκωθώ από το κρεβάτι μου και να κάνω όλα όσα πρέπει».





«Στο ταξίδι της ζωής υπάρχουν τα πάνω και τα κάτω. Στον μαραθώνιο υπάρχουν πολλές προκλήσεις, υπάρχει πόνος στην προπόνηση, πόνος στο τρέξιμο» είπε στο Ντοκιμαντέρ του με τίτλο Kipchoge: The Last Milestone.

Στο webinar ο Kipchoge αναφέρθηκε στο πως βιώνει έναν δύσκολο αγώνα, αλλά και τι σκέφτεται κατά τη διάρκεια της διαδρομής: «Όταν τρέχω πολλά πράγματα περνούν από το μυαλό μου. Προσπαθώ όμως να τα μπλοκάρω και να εστιάσω στην διαδρομή, στον στόχο μου και στο να τερματίσω στον αγώνα. Μετά από σκληρή προπόνηση 4 μηνών για έναν αγώνα, ξέρω ότι ο μόνος τρόπος να μπλοκάρω αυτές τις σκέψεις είναι να εστιάσω πλήρως στο να χαλαρώσω το μυαλό μου και να μην σκέφτομαι αρνητικά».

 

Κατά τη διάρκεια του webinar που διήρκησε μία ώρα, η NN Running Team μοιράστηκε αρκετές λεπτομέρειες αναφορικά με το management, τον φυσιοθεραπευτή και τον διατροφολόγο του Kipchoge, αλλά και για τον προπονητή του, Patrick Sang.

«Το τρέξιμο είναι ομαδικό άθλημα. Δεν είναι πλέον ατομικό όπως πολλοί άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν. Όταν η NN έφτιαξε την ομάδα της, ανακαλύψαμε ότι μία ομάδα ανθρώπων είναι σημαντική, ειδικά στο μαραθώνιο, για να έρθουν οι επιτυχίες» είπε επίσης ο Kipchoge.