Kipchoge: «Στο Βερολίνο πάω για να υπερβώ ξανά τα όρια μου» (Vid)

 Runbeat Team   16:40 31-08-2022  

Kipchoge: «Στο Βερολίνο πάω για να υπερβώ ξανά τα όρια μου» (Vid)


Για τον μεγάλο στόχο του μαραθωνίου του Βερολίνου που πλησιάζει μίλησε στο κανάλι της NN Running Team στο YouTube ο Eliud Kipchoge, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι θα πάει στην γρηγορότερη διαδρομή του κόσμου για να υπερβεί τα όριά του ξανά.

Όταν λέμε Βερολίνο και Kipchoge, το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι το Παγκόσμιο ρεκόρ, με τον ίδιο να τονίζει σχετικά: «Σκοπεύω να πάω στο Βερολίνο για να προσπαθήσω να σπρώξω το όριο. Ακόμα και αν το καταφέρω για ένα δευτερόλεπτο είναι κάτι τεράστιο, μία τεράστια επιτυχία».

 

Ο Κενυάτης βρίσκεται στον τελευταίο μήνα της προετοιμασίας του, για τον αγώνα που θα γίνει στις 25 Σεπτεμβρίου στην πρωτεύουσα της Γερμανίας.

«Η προετοιμασία μου πηγαίνει πολύ καλά, πραγματοποιώ endurance long runs, endurance speed work και tempo runs. Πλησιάζουμε το πρώτο μισό. Στο πρώτο κομμάτι ουσιαστικά επικεντρωνόμαστε στο να τρέχουμε για πολύ και όταν μπαίνουμε στο στάδιο, τότε δουλεύουμε στην ταχύτητα, κάνουμε πολύ μεγάλες προπονήσεις.

Στο δεύτερο κομμάτι κάνουμε long runs λίγο γρήγορα, tempo runs και δουλειά στο στάδιο. Είναι λίγο μικρότερες και γρηγορότερες οι προπονήσεις, για να προετοιμάσουμε τους μύες για την μεγάλη μέρα».

Για την επίπεδη διαδρομή του αγώνα, ο Kipchoge τόνισε πως: «Όταν σκέφτομαι το Βερολίνο και την επίπεδη διαδρομή του, σκέφτομαι την γρηγορότερη διαδρομή του κόσμου. Το Βερολίνο είναι το μόνο μέρος που ένας άνθρωπος μπορεί να δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες, να σπρώξει τα όρια».

 

Θέλοντας πάντα να δείξει την σημασία του να μαθαίνουμε καθημερινά, ο Κενυάτης κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στον μαραθώνιο είπε: «Όταν συνεχίζεις να τρέχεις, είσαι ακόμα επιτυχημένος. Την στιγμή που θα σταματήσεις να μαθαίνεις κάθε μέρα, τότε το μυαλό σου έχει σταματήσει. Μαθαίνω κάθε μέρα, η εμπειρία είναι εκεί, αλλά το να μαθαίνεις είναι τα πάντα».

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα φέτος, ο Kipchoge είχε νικήσει στον μαραθώνιο του Τόκιο. Χαρακτήρισε τον αγώνα καλό, παρότι υπήρξαν αυστηρά πρωτόκολλα λόγω του κορωνοϊού: «Ο Μαραθώνιος του Τόκιο ήταν καλός, παρότι υπήρχε εκεί ο κορωνοϊός, με πολλά πρωτόκολλα να υπάρχουν από το Υπουργείο Υγείας. Σεβόμαστε το πρωτόκολλο, είχαμε πολύ καλά αποτελέσματα ως ομάδα, αλλά και ως άτομο στο Τόκιο. Ήταν καλό για εμένα να πάω πίσω και να τρέξω έναν καλό αγώνα για εκείνους».

Στη συνέχεια, ο Kipchoge αναφέρθηκε στο Libre Sense και την μεγάλη διαφορά που κάνει στον τρόπο που αντιμετωπίζει τον μαραθώνιο.