Μαραθώνιος Βερολίνου 2022: «Πίσω» από το ρεκόρ με την «ματιά» του Bottle Claus (Vid)

 Runbeat Team   16:01 24-12-2022  

Μαραθώνιος Βερολίνου 2022: «Πίσω» από το ρεκόρ με την «ματιά» του Bottle Claus (Vid)


Ο Bottle Claus έγινε γνωστός το 2018 όταν βοήθησε τον Eliud Kipchoge να σημειώσει το παγκόσμιο ρεκόρ του στον μαραθώνιο του Βερολίνου, δίνοντάς του τα μπουκάλια στους σταθμούς τροφοδοσίας του με μεγάλη ακρίβεια, ενώ σημαντική παρουσία είχε και στο φετινό και πιο πρόσφατο παγκόσμιο ρεκόρ του Κενυάτη.

Ο έμπειρος ποδηλάτης μίλησε στο πολύ ενδιαφέρον βίντεο της NN Running Team για την δουλειά του που κάνει εδώ και πολλά χρόνια με μεγάλο ενθουσιασμό, δίνοντάς μας την δική του… «ματιά».

 

Ο Γερμανός Claus Henning-Schulke αποτελεί εθελοντής του μαραθωνίου του Βερολίνου από το 1998 και έχει βοηθήσει τον Κενυάτη τρεις φορές συνολικά στον συγκεκριμένο αγώνα. Μεταξύ άλλων, μέσω του παρακάτω μίνι ντοκιμαντέρ, μαθαίνουμε περισσότερα για την σχέση του με το ποδήλατο, για τις αρμοδιότητες που έχει, αλλά και για την ταχύτητα με την οποία χρειάζεται να τρέχει την ημέρα του αγώνα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι χρειάζεται να κάνει ποδήλατο έως και με 40 χιλιόμετρα την ώρα.

Ο Bottle Claus αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε το 2018 με τον Eliud Kipchoge μετά την επίτευξη του παγκόσμιου ρεκόρ το 2018 στο ξενοδοχείο, με τον προπονητή του Κενυάτη, Patrick Sang να του μιλάει με τα καλύτερα λόγια, δίνοντάς του να καταλάβει ότι αποτελεί κι εκείνος μέρος του ρεκόρ.

Δείτε παρακάτω το βίντεο της NN Running Team: