Κiptum: Αποσύρει την συμμετοχή του από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για να κυνηγήσει το Παγκόσμιο ρεκόρ στο Βερολίνο

 Runbeat Team   16:42 15-06-2023  

Κiptum: Αποσύρει την συμμετοχή του από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για να κυνηγήσει το Παγκόσμιο ρεκόρ στο Βερολίνο


Εκτός παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου επέλεξε να μείνει ο Κενυάτης Kelvin Kiptum, με πιθανό στόχο να αποτελεί το κυνήγι του παγκόσμιου ρεκόρ στον μαραθώνιο του Βερολίνου! Πιο συγκεκριμένα, ο Kiptum απέσυρε την συμμετοχή του από την αποστολή της Κένυας που ανακοινώθηκε πριν από λίγο καιρό, δείχνοντας τις προθέσεις του να κυνηγήσει κάτι μεγαλύτερο από το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης φέτος το καλοκαίρι.

 

Ο Kiptum είναι ο δεύτερος γρηγορότερος μαραθωνοδρόμος όλων των εποχών και όλα δείχνουν ότι στόχος του είναι να ξεπεράσει τον συμπατριώτη του Eliud Kipchoge στην πόλη που έχει γράψει την δική του ιστορία. Ο Kelvin Kiptum αναμένεται να τρέξει στον μαραθώνιο του Βερολίνου στις 24 Σεπτεμβρίου, έχοντας στόχο να καταρρίψει το 2:01:09 του… GOAT Kipchoge και να γράψει ιστορία.

Για να το κάνει βέβαια αυτό, θα χρειαστεί να τρέξει κατά μέσο όρο στον αγώνα κάθε χιλιόμετρο σε 2:52 λεπτά και μένει να φανεί εάν θα σημειώσει επίδοση καλύτερη από το 2:01:25 που είναι και το ατομικό του ρεκόρ.