Ανακοινώθηκε η ομάδα Μαραθωνίου της Κένυας για το Παγκόσμιο της Βουδαπέστης

 Runbeat Team   17:48 03-06-2023  

Ανακοινώθηκε η ομάδα Μαραθωνίου της Κένυας για το Παγκόσμιο της Βουδαπέστης


Με πολύ δυνατά ονόματα -όπως είναι φυσικό- πηγαίνει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου και συγκεκριμένα στο αγώνισμα του μαραθωνίου η Κένυα. Η μεγάλη διοργάνωση θα γίνει τον Αύγουστο και πλέον γνωρίζουμε ποιοι αθλητές θα εκπροσωπήσουν την Κένυα στον μαραθώνιο που θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας.

Ο νικητής του μαραθωνίου του Λονδίνου Kelvin Kiptum και η κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στις γυναίκες Brigid Kosgei αποτελούν τα μεγαλύτερα ονόματα της χώρας που μπήκαν στην αποστολή.





Ο Kiptum είναι ο δεύτερος γρηγορότερος μαραθωνοδρόμος όλων των εποχών και θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για να ανέβει στο βάθρο, ενώ «μαζί» του στον αγώνα θα τρέξουν ο δύο φορές νικητής του μαραθωνίου της Νέας Υόρκης Geoffrey Kamworor και ο εξαιρετικός Titus Kipruto. Αναπληρωματικοί είναι οι Timothy Rono και Michael Githae.

Στις γυναίκες, μαζί με την Kosgei που επίσης θεωρείται φαβορί θα τρέξουν η νικήτρια του μαραθωνίου του Τόκιο Rosemary Wanjiru και η Sheila Chepkirui που τερμάτισε 4η στον μαραθώνιο του Λονδίνου. Αναπληρωματικές είναι οι Sally Chepyego και Margaret Wangari.

 

Αναλυτικά η ομάδα:

Άνδρες: Kelvin Kiptum, Geoffrey Kamworor, Titus Kipruto, Timothy Rono (αναπληρωματικός), and Michael Githae (αναπληρωματικός)

Γυναίκες: Brigid Kosgei, Sheila Chepkirui, Rosemary Wanjiru, Selly Chepyego (αναπληρωματική) and Margaret Wangari (αναπληρωματική)